/Видео/ Страх или срам!? Камбитов провали протеста срещу обезлюдяването на града

4

Кметът Камбитов провали протеста по тактичен начин срещу обезлюдяването на града като промени часа и се опита да разколебае хората и те да не се включат в него.За днес на обяд беше предвидено недоволни от икономическата ситуация в областния център на Пиринско да оставят стари обувки пред сградата на общината. Включиха се няколко души, след тях беше и благоевградчанинът Николай Цветков. На мястото имаше засилено полицейско присъствие.

„ Няма как да се чака повече, трябва да се вдигнем на протест, при много хора ножът е опрял до кокала. Много хора са на прага на бедността в Благоевград. Аз приветствам всички, които не са съгласни с управлението на нашите държавници“, каза Николай Цветков.

Призивът за присъединяване към протеста от няколко дни заливаше социалните мрежи, където беше основната организация на събитието. В социалната мрежа заявиха желание да участват над 100 души, но се оказа,че те протестират само пред компютъра.

Инициативата бе гражданска и имаше депозирано уведомително писмо в кметството, че във времето от 12 до 13.30 часа днес ще има мълчалив протест под мотото „Останаха ли хора в Благоевград“.
От ръководството на общината обаче не позволиха това да се случи с аргумент,че има друго събитие по същото време. Явно целта е била разколебаят и объркат хората. Справка на културния календар на общината в Благоевград обаче показа,че няма такова събитие. Още повече часът бе променен за 17,30 часа, време, когато всеки благоевградчани се прибира от работа и искат да си починат в къщи.

Очаква се поне 100 души да се включат в демонстрацията и да оставят обувки на свои близки и приятели, принудени да напуснат града и да емигрират заради невъзможността да се реализират и развиват в родния си град. В мотивите за протеста организаторите бяха посочили още липсата на адекватни трудови възнаграждения, нереално високите цени и ниския социален стандарт на живота в Благоевград.

Протестът е по примера на Скопие, където края на февруари граждани протестираха мирно срещу ниския стандарт на живот в държавата им.

Междувременно стана ясно,че се организира Мегапротест „Народът срещу управляващата мафия и всички партии“ на 16 март, има насрочено събитие на Фейсбук-страницата на протеста. То свиква хората с метли и жълти жилетки и обявява отново искания за промени в управлението и народовластие.Над 10 хил.души са заявили, че ще отидат на протеста, който е обявен от 16 до 18 март пред Народното събрание.

Дали събитията ще се развият като в Благоевград ще стане ясно след два дни.

 

 

 

4
0
Други новини
4 Коментара
 1. неделчо каза

  Защо слушате неделчо, той ли ще каже кога да е протеста

  11

  3
 2. Влади каза

  Абе не може едни и същи ла..ари дето ги мързи да се хванат да работят, ежедневно да търсят причини да протестират. Ами хванете се да работите, а не да чакате някой да Ви даде 5 лева, за да отидете на поредния фалшив протест. Три чифта обувки и то скъсани, ами като сте толкова оправни, кажете на Албина, на Дончо и на Злата Мишковска до ви дадат от техните с които се кичат и хвалят за по 300-400 лева. Все някой друг ще ви е виновен, ай сикт….

  9

  26
 3. От пръв поглед каза

  От снимката си помислих, че полицаите протестират! А знае ли човек-може и така да е…

  3

  13
 4. До Влади каза

  Влади ли си,Шопова ли си ,боли ме…..За малкия пръст на Янева,Ризова,Тодоров не можеш да се хванеш! Забрави ли преди 7год., как влезна в общината и с какви цървули от 15лв.

  39

  1

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!