/ Видео/ Срам ! Кметът Камбитов и общинска администрация отсвириха сесията за проблемите в операта, заседанието се превърна в своеобразно събрание

Какво се случи!? Кой натисна тези общински съветници Румяна Джолева и Давид Сукалински да не дойдат, питат граждани

1

Кметът Камбитов и общинска администрация отсвириха извънредната сесия за проблемите в операта в Благоевград и не се явиха днес на заседанието. Каква беше точната причина за това не стана ясно.

На сесията дойдоха 15 общински съветници, загрижини за бъдещето на културната институция,много граждани, и представители на изключително много медии.

„Къде е кметът, защо не е тук да чуе гражданите!? Сигурно си е в София! Кметът явно е общински съветник от ГЕРБ и за това не е дошъл, но не му видяхме подписа в декларацията, която разпространиха ГЕРБ“,шушукаха граждани в залата.

Групата на ГЕРБ и на Тасков ги нямаше в залата,както и незнайно по какви причини не дойдоха Румяна Джолева и Давид Сукалински. На заседанието обаче дойде Илияна Керина.

Сесията се провали,тъй като нямаше кворум, но се превърна в своеобразно събрание,на което спокойно и подробно се изслушаха проблемите в институцията.

Съветничката Албина Анева първа скочи и предложи да се изкажат желаещите и така да се даде гласност на проблемите.Първа взе думата съкратената оркестрантка Лина Ангелова,която е бивша директорка на операта.

„ Тъжно и жалко,че в навечерието на Коледа се случва това. От ГЕРБ отсъстват в залата,но проблемите остават .“ До като аз съм тук,опера няма да се прави,отсече преди време бившият директор Радевски,а до него плътно стоеше сегашната директорка Милослава Йорданова,преди това беше директор в сянка.Отговорността да не се случи нищо е и нейна.Аз искам да попитам кой носи персонална отговорност за тези безобразия-кметът,зам.кметът или Дядо Коледа“,коментира Лина Ангелова.

Изказа се и съкратеният художник Манол Стоянов,който подчерта че сме свидетели на ритуално унищожение на една институция.

Изненадващо думата взе и писателят Кънчо Кожухаров,които каза,че ако трябва да се намерят пари,трябва да се ограничат фойерверките „с повод и без повод“. „ Дават се 90 000 лв. годишно за поддържа на Кръста, а с него все едно градът е погребан.Кръстът не е знак за християнска вяра,а за безобразие“,подчерта Кънчо Кънчев.

Съветничката Гергана Янчева насоли отсъстващите съветници от групата на ГЕРБ и на Радослав Тасков и ги определи,че са незаинтересовани.

„ Не сме тук да си играем на котка и мишка,а да решаваме проблемите в този град“,отсече Гергана Янчева.

0
0
Други новини
1 Коментар
  1. ОБЩИНАР каза

    Янчева, какъв проблем точни ти си решила досега, а отсъстващите са на държавна служба, даскалицата е в 6-то и какво ще прави ако я махнат, а давид е на топла и доходоносна държавна служба в софия и си трайка, той не е на свободна практика като адвокат, за да не му пука.

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!