/Видео/ Смразяващо интервю с големия Христо Стоичков: В България нищо не правим не само в спорта, какво като се снимаме с някой президент!

Легендата на родния футбол прогнозира кой ще спечели Мондиала в Русия!

0 2 758
0
0

„Внучката ми Миа ме прави много по-щастлив, отколкото съм бил някога на терена. Тя е купата, която вдигам всеки ден”. Това каза в специално интервю за NOVA футболната ни легенда Христо Стоичков.

Той сподели, че най-хубавият миг в кариерата му е спечелването на „Златната топка”.

„Тогава погледнах жена ми, погледнах Йохан Кройф и… Какво повече може да иска един футболист?”, каза Стоичков. И пожела на България да има още играчи, които да заслужат най-престижното отличие във футбола.

 

Легендата разкритикува и липсата на политика и ресурси за развитие на спорта у нас.

„Ние действаме от днес за днес . Нямаме стратегия за нашия спорт Проблемите са много и генерални. Не може да очакваме медали от борбата с една зала, нито успехи във волейбола също с една зала. Само гимнастичките ни триумфират, защото във федерацията има хора, които знаят какво правят”, категоричен бе Стоичков.

Той каза още, че не иска да се занимава с футбол в родината, защото не можел да търпи „някой да го командва”.

Легендата на българския футбол прогнозира, че новият световен шампион ще бъде Аржентина. Отборът щял да спечели финала срещу Франция на предстоящия Мондиал в Русия.

„Това е последната голяма надежда на Меси и му желая титлата от сърце”, каза Стоичков.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!