/ Видео/ Скандал! Съветникът Калоян Ханджийски иска оставката на кмета Камбитов

2

Общинският съветник Калоян Ханджийски поиска днес оставката на кмета Атанас Камбитов. Мотивът му е проведен некоректен търг.

Както ИА Региона първа писа той спечели заведеното дело срещу общината в Благоевград за предоставянето на догорите за „Лафка“ на последна инстанция. С решение на ВАС се потвърждава решението на АС-Благоевград да му се предостави договора с „Лафка“.

Ето какво каза още Калоян Ханджийски.

„Аз внесох искане до общината да ми бъде предоставен този договор за „Лафка“. От там ми отказват да ми бъде предоставено това нещо.Аз обаче съм написал жалба до главния прокурор.
Използвам случая да поискам оставката на кмета Камбитов по този повод, защото освен всичко друго, ВАС се произнесе за нищожен за този договор с „Лафка“.

Трябва да е ясно на всички благоевградчани, един огромни пари отидоха в канала…Никой от общинска администрация още не ми е отговорил какво следва от тук. Знаете че си взеха 300хил.евро за 10 годишен договор, който ВАС казват на 7-та година,че е невалиден.
Тоест, нито от тук нататък общината притежава въпросните търговски обекти, нито можем да спрем те да претендират да си вземат парите.

Това е огромна финансова загуба на общината и използвам пак случая да поискам официално оставката на кмета Камбитов.

Освен всичко друго, до нас вчера достигна сигнал, в който ясно се показва нарушение на кмета Камбитов по отношение на ПУДОС за сметището на Благоевград. Там има ясни закононарушения, които ще предам на прокуратурата. Те визират това,че се финансира проектът с пари за транспорт,тоест няма нищо общо с програмата,която  не се изпълнява по предписание.Не се извозва, напротив зарива се… Извършват се криминални действия,което за жалост ще окаже влияние на хората.Имитира се извозване,което не се случва на практика“.

0
0
Други новини
2 Коментара
 1. гражданин каза

  От това което казва, не мога да разбера, кое дело е спечелил- дова за достъп до информация или др. щотоговори и за нищожен търг, две дела ли са… нека по ясно обясни.

  0

  0
 2. Дядото каза

  Тоя да си плати почистването на паметника на Дядото. Да спре да обругава паметници, те все пак са история! И за капак сам да си даде отвод и да напусне местния парламент.

  0

  0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!