/Видео/ Скандалът в Община Благоевград се разраства, организаторите на фестивала „Франкофоли“ влизат в съда!

6 6 884
0
0

Заради неуредени авторски права организаторите на фестивала „Франкофоли“ отиват в съда. Според „Музикаутор“ единствената полза има само община Благоевград, но тези на които ползва правата остават ощетени. Днес и утре Благоевград е домакин на едно голямо събитие фестивала „Франкофоли“ , но проблемите с авторските права остават неуредени.
„От 2015 година нито веднъж не са заплатени авторските права, нищо че има договор. Общината се представя като организатор навсякъде, нейното лого е навсякъде. Тя има интерес да се представя, дотолкова, доколкото отпуска огромна сума за организиране на фестивала. Макар че реално общината се рекламира да е организатор, твърди , че не е имала само косвена връзка с фестивала“, твърдят от „Музикаутор“.

 

Следователно Община Благоевград не би следвало да плаща авторски права на“ Музикаутор“…
Община Благоевград е подписала договор през 2015 година с „Музикаутор“ и не е превала, нито лев по силата на този договор. „Музикаутор“ завежда дело срещу Община Благоевград със съдебен иск за 32 хил.лева, съобщава България он. ер.
От фирмата твърдят, че информирали  кмета и общинския съвет. През 2015 година, когато е подписан договора  е съгласуван със зам. кмета по културата и въпреки това има едно неразбиране. От „Музикаутор“ ще потърсят правата си и за последните три години, ако до края на работната седмица община Благоевград не уреди задълженията си.

Виж видеото тук:

 

Други новини
6 Коментара
 1. КПУКИ каза

  0

  0

  ОБЩИНАТА МОЖЕ ДА НЕ ДЪРЖИ ПРАВАТА НА ФРАНКОФОЛИ,НО ШОПОВА -ДА ТАКА,ЧЕ КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА?

 2. ??? каза

  0

  0

  Ако общината не е организатор на фестивала,защо го плаща този фестивал,рекламира и защо се крие зад него? Да кажат,кой е истинския притежател ?

 3. Общинар каза

  0

  0

  Хаъдееее време е да лъснат мръсните гащи на Шопова …….и тоя заспал и влюбен кмет

 4. Анита каза

  0

  0

  Дрън,Дрън та пляс! От 6м.са в съда ,Но делото се бави.Защо ли?

 5. Пацо каза

  0

  0

  Давай Г-жо Шопова-Камбитова ти си на ход,всичко е във твойте ръце.Обезглави ги всички,както направи с кмета-слънце.

 6. Фестивал каза

  0

  0

  Коментаторчета, запознайте с юридическата обстановка на фестивала „Франкофоли“, Община Благоевград не следва да плаща нищо, може и да са организатори, съорганизатори, но правата са на „Les Francofolies“, които от своя страна също не дължат нищо. Преди да почнете да пишете по нечия заръка, изучете законите.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!