/ Видео/ Радослав Тасков се измъкна на косъм, постът в ОбС не му бил детска мечта

40% от съветниците гласуваха за ротационния принцип,51 % против,9 се въздържаха. Ето поименен списък, кой как гласува…

0

Само 3 гласа недостигнаха да бъде прието предложението на общинските съветници от ПП „Партия на Зелените“ изборът на председател на ОбС да става на ротационен принцип като ротацията да се извършва на всеки шест месеца.Предложението бе отхвърлено с 16 гласа“за“ 22 „против“ и 2 „въздържал се“. Очаквано против бяха групата на ГЕРБ и групата на Радослав Тасков,както и съветниците Рашко Динков,Васил Миладинов,Димитър Урдев, Румен Калайджиев и Христо Ковачки.

Преди това обаче се проведоха разгорещени дебати в рамките на час.

Съветникът Андон Тодоров обясни подробно какви са мотивите за предложението като обясни,че с въвеждането на ротационния принцип ще се осигури по-голям контрол върху изпълнението на задълженията на председателя, което е гаранция за по-голяма и значима роля на ОбС.
Съветничката Гергана Янчева предложи ротацията да се извършва на всеки шест месеца като избрания председател да бъде от партия,която е различна от досегашния.Калоян Ханджийски пък предложи това да стане с тайно гласуване,но в последствие това не беше прието.

Кметът Камбитов също взе думата и обясни,че хората очакват администрацията да работи и даде пример,че от 265 общини в страната само три са на ротационен принцип.
Като на всяка сесия и този път прехвърчаха искри в коментарите на кмета и съветничката Злата Ризова,която контрира,че демокрацията е относително понятие.

Радослав Тасков взе думата след гласуването и обясни,че в последните дни бил подложен на атака и да бъде председател на ОбС не му е датска мечта.

„Моделът Камбитов-Тасков съществува,както съществуваше модела Хаджигаев-Паскалев, но аз не искам да сядам в стола на кмета“,коментира той.
Андон Тодоров не му остана длъжен и му отговори подобаващо. Той благодари на съветниците,които са подкрепили гласуването и обясни,че те са същите,които са подкрепили референдума за разкопките край Покровник.Той припомни още,че благодарение на ПП“Партия на зелените“ са започнали пресконференциите на Тасков,но той използва моментите за лични нападки.

Ето кои гласуваха „за“ротационния принцип: Андон Тодоров, Цветозар Балабанов, Александър Стойков, Янка Шейтанска, Милан Богдански, Антон Асиски, Гергана Янчева, Злата Ризова, Владимир Елезов, Сашо Милчев, Валери Смиленов, Кирил Ваклинов, Цвета Рангелова, Георги Васев, К. Ханджийски, Албина Анева.

 

Съветниците,които спасиха Радослав Тасков:

От ляво на дясно Румен Калайжиев, Димитър Урдев, Васил Миладинов, Рашко Динков .

 0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!