/Видео/ Пчеларят Г.Петков: Медът е еликсир на младостта, единственият продукт без човешка намеса

1 1 477
0
0

Днес почитаме Свети Харалампий покровител на пчеларите. От ранни зори благоевградчани се бяха запътили към храм „Въведение Богородично“ да занесат буркан мед, както повелява традицията. Във формата на кръст бяха подредени масите отрупани със стотици буркани мед, надписани от гражданите.
По този повод Георги Петков, председател на пчеларското сдружение „Акация“ от Благоевград поздрави пчеларите от Югозападна България.
Той се обърна към тях със следните думи : „След зимата идва пролетта, след мъката идва любовта, радвайте се на живота колеги пчелари, бъдете живи и здрави и трудолюбиви. Нека новата пчералска година донесе надежда и благодат. Мед се прави с много любов и желание.
Това е единственият натурален продукт без човешка намеса, еликсир на младостта“!

Празникът Свети Харалампий се чества на 10 февруари, но тъй като денят на неговата памет съвпада със събота Месопусна Задушница, тогава службата му се извършва в петък същата седмица – за да не се смесва паметта на свещеномъченика с почитта към нашите покойници. По този повод на 9 февруари във всички епархии на Българската православна църква се отслужва празнична света литургия. Освещава се и пчелният мед от новата реколта, а пчеларите смятат светията за свой небесен покровител.

 

Други новини
1 Коментар
  1. мую каза

    0

    0

    Много яка прическа има . Нарича се „облизан от кравата“

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!