/Видео/ Протестът набира скорост, броят на хората се увеличава! С викове „Оставка“ искат промяна в модела на управление на страната

0

Българи от страната и чужбина излязоха на протест под надслов „Оставка, съд и смяна на системата“. Протестиращи от Благоевград също се включиха в протеста днес пред Народното събрание в София. Те искат оставката на правителството, промяна на модела на управление и промяна на Конституцията.

С викове „Оставка“ и под лозунга „Не на партийните мафии, корупция и концесии“ пред паметника на Цар Освободител се събраха няколко десетки души.

Речите започнаха още преди официално обявения старт на протеста от 12.00 часа. Той е с предварително обявена продължителност до 22.00 часа тази вечер. Протестът беше обявен като акция на българите от чужбина и в страната.

Зад протеста стоят над 34 000 български граждани, живеещи в чужбина, обединени от фейсбук групата „Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии“. Една от водещите фигури на акцията е Емил Русанов, който е издател на „Будилник“ в Лондон:

Протестът пред парламента продължава до 22 ч. Очаква се той да се провежда три дни. В сряда българи ще протестират и пред сградата на Европейската комисия в Брюксел.Сн. btv

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!