/Видео/ Потоп! Благоевград се парализира и потъна под вода!

1

Благоевград се парализира и буквално потъна под вода снощи. Причината за стихията бе,че за 30 минути се изсипа силен дъжд, който наводни улици, дворове, къщи, приземни етажи и мазета.
Улиците в благоевградските квартали „Еленово“ и „Струмско“ се превърнаха в реки и целите квартали потънаха във вода. Екипи на пожарната се отзоваха на десетки сигнали, но не можаха да погнат на всички нуждаещи се.

Най- трагично беше положението на улица „Даме Груев“ в широк център на Благоевград, която беше буквално залята от половин метър вода. Наблюдателни забелязаха,че отводнителните шахти бяха запушени и водата не можеше да се оттича. Те припомниха,че на тази улица миналата година е правен ремонт, но не са сложени отводнителни канали, а е положен само асфалт.

Сигнал за наводнение имаше и миналата неделя от ул. „Даме Груев“ ,когато заваля първият силен дъжд, но явно взетите мерки не са били достатъчни и ситуацията се повтаря при всеки силен дъжд.
Граждани заляха социалната мрежа с клипове на течащата вода по различи улици в града. Коментарите бяха крайно критични, имаше и от рода,че Благоевград се е превърнал във Венеция.

„Това е зад пазара уличката вчера. Да каже човек много дъжд падна, спор няма. Но ти да си заварил решетките и да не може да се изчисти наноса вътре, та чак и ботаническа градина се оформя- ехехе.. Идат избори, ще питат хората. ..Не си трайте…“,възмущава се благоевградчанин в социалната мрежа.
Времето е лошо и ежедневно се изливат силни дъждове, но това едва ли е причината, не може на места, на които се е появил проблем да не се обърне внимание.

Дъждът в Благоевград е средно от около 20 литра на кв.м. „ А ми ако падне, като в някои райони на България 55/ 60 литра на кв.м., тогава какво ще правим!? Да чакаме да ни залее ли?,възмущават се хората.


0
0
Други новини
1 Коментар
  1. Колегата каза

    Едно че отново статията е пълна с правописни и други грешки, второ – съвсем нормално е на количеството изсипал се дъжд да се получат такива наводнения. Това се случва в цял свят, не само в Благоевград или в София, Варна и т.н. , в цял свят!

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!