/Видео/ Поклон! Стотици си казаха сбогом с Иван Ласкин

0

Преди минути започна поклонението пред паметта на актьора Иван Ласкин. Сред първите, които дойдоха, беше Даниела – съпругата на Чочо Попйорданов, Ернестина Шинова и Андрей Слабаков, проф. Здравко Митков – негов преподавател от НАТФИЗ. „Много е тъжно, когато си отива символ на едно поколение, какъвто беше Иван Ласкин – едно умно и много талантливо момче. Познавам го още като студент“ , каза министърът на културата Боил Банов, преди да влезе в храма. Поклонението започна в 12,30 ч в столичния храм “Св. Седмочисленици”.

Сред опечалените бе и директорът на сатиричния театър Калин Сърменов. „Хората са безхаберни, но е добре да го запомним като човек със собствено мнение“. Бившият министър на културата Вежди Рашидов си го спомня като добър приятел.
„Иван беше честно и мъжко момче, което не се страхуваше да каже това, което мисли за разлика от други хора, които гладко говорят, но нищо не казват. Добър приятел, талантлив и прям човек, добави председателят на комисията по култура и медии при НС.

Сред опечалените бяха още Ути Бъчваров, Славчо Пеев и още много приятели и почитатели на таланта на Иван Ласкин.

Стотици приятели и почитатели на актьора писаха в неговия профил. “Поклон и сбогом! Дано намериш покой някъде там с Чочо (Попйорданов, негов пръв приятел)”, гласят много от прощалните коментари.

Актьорът Иван Ласкин влезе в болница в края на декември м. г. само две седмици след като бе изписан след двумесечен престой на легло. Състоянието му не беше оптимистично.

Той постъпи в реанимацията на Военномедицинска академия, където лекарите буквално се бориха за живота му. Още от началото прогнозата не беше оптимистична. Ласкин има сериозен проблем с черния дроб и видът му бил неузнаваем. Нито лекари, нито пациенти разпознавали симпатичното момче от филма “Васко Да Гама от село Рупча”.

Това беше третото влизане на 48-годишния актьор в болница от 20 септември насам. Тогава Ласкин постъпи в столичната Втора градска, където бе настанен в отделението по гастроентерология. Появи се информацията, че има чернодробна недостатъчност. В лечебното заведение стоя два месеца и бе изписан в началото на декември.

Краят му дойде на 6 януари след 10-дневна битка за живота му.

“Аз съм алкохолик, боря се! Имам проблеми с алкохола. Тежък проблем. Пия много”, призна той през сълзи в предаването “Директно Карбовски”. “Казвам го, защото това е първият начин, по който да започна лечението. Никой не знае как се случва. Идва изведнъж. Никога не съм се излагал на представление, но съм изключителен алкохолик и пияница”, каза Ласкин. И обясни, че пие, защото нищо край него не му харесва, защото държавата не цени труда на талантите и младите.

В интервюто си той заявява категоричното си намерение да се пребори с пиянството си.

Изгуби тази битка…

До последно до него неотлъчно е голямата му любов – актрисата Александра Сърчаджиева.

Иван Ласкин става известен още 16-годишен – играе главната роля в станалия култов сериал “Васко да Гама от село Рупча”. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ през 1994 г. в класа на професор Здравко Митков, пише 24 часа. Малко преди това започва кариерата му в театъра – в “Сълза и смях” играе от 1991 г. След това показва таланта си на сцените на почти всички софийски театри. От 1997 г. е актьор в Театър “Българска армия”. Напуска го през 2014 г. с Александра Сърчаджиева.

Изявява се и пред камерата. Участва в сериала “Дунав мост”“, в “Хайка за вълци”, „Най-важните неща“, „Грях“, „Стъклената река“ и др. Снимал се е в над 20 европейски и американски продукции от периода 1989 – 2007 г. сн.24 часа

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!