/Видео/ Паника сред благоевградчани! Хората гневни срещу застрояването на парк „Бачиново“: Не ни взимайте белите дробове!

1

Много благоевградчани се възмущават от инвестиционните намерения на бизнесмен за застрояването на парк „Бачиново“ в Благоевград.През последните дни темата е една от най-дискутираните в областния център на Пиринско.И това стана факт след като   собственикът на фирма „Металком инвест“ ЕООД Иван Давидков – Яйцето поиска  от ОбС – Благоевград да му разрешат да закупи още площ около заведението си Гъбата.Дали обаче местните парламентаристи ще му дадат зелена светлина ще стане ясно на заседанието този петък.

Възмущението от застрояването на последното райско кътче е голямо, недоволстват както млади,така и по-възрастни хора,които често посещават крайградския парк.

„Ние сме млади и искаме природа, искаме да има къде да се разходим. Не е нормално да се застроява всяко зелено кътче“,коментираха младите момичета Паола, Ния и Катерина.

Пенсионерките Ваня и Мая, са категорични, че не трябва да се застроява  парка : „Не ни отнемайте дробовете. Парк „Бачиново“ са нашите белите дробове, не ни ги отнемайте!“.

Венетка Колева смята,че не е редно непрекъснато да се мисли за изграждането на нови сгради,а зелените градинки и детски площадки да останат на заден план.

„Всичко се застроява. Не е ли грехота,тия дробове трябва да дишат. Една площадка не остана в града“ възмущава се Венетка.

Димитър Иванов пък смята,че от първостепенна важност в града е да има повече зелени площи и дървета,които до пречистват въздуха,тъй като Благоевград е един от най-мръсните градове.0
0
Други новини
1 Коментар
 1. Ангелина Кожухарова каза

  Кмете, колко комисионна още ще вземете за това безобразие. Макар и да съм гласувала за вас, не бих дала гласа си за хора като вас.
  Имайте, ако не достойнство и гордост, поне срам.
  Спрете това безумие. Яйцето може и да е без гражданско съзнание, но очакваме от хората в общината, да имат такова.

  0

  0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!