/Видео/ От прокуратурата: Данаил Стоицов и Бойко Шарков остават в ареста, ето в какво ги обвиняват….

0

Началникът на КАТ Благоевград Данаил Стоицов и Бойко Шарков собственик на посредническета фирма – пункт за регистрация на коли, остават в ареста още 72 часа. Това съобщиха от Окръжна прокуратура преди минути. До момента са събрани доказателства само срещу тези две лица. Разследването е още в много начален етап.

„Към днешна дата са повдигнати обвинения на две лица. Едното лице е началникът на КАТ Данаил Стоицов, като е едното престъпление е затова, че притежава оръжие без разрешително. Второто обвинение е престъпление по служба и то е затова, че на 4 май 2018 година без разрешение е осигурил полицейски конвой на извън габаритен товар в района на село Дамяница до село Бело поле“, коментира наблюдаващият прокурор  Николина Сачкова.

Трето обвинение е престъпление за подкуп, затова, че е изискал и приел от различни лица 5300 лева, както и вещи и услуги с имуществен характер, изразяващи се в предварително запазване на комбинация от цифри за регистрационни табели, като е получил облага от определени лица.

Другият обвиняем е Бойко Шарков, който притежава пункт за регистрация на автомобили. Той е обвинен в това, че е помагал  на началника на КАТ и го  е улеснил при приемане пари, вещи и услуги с имуществен характер.
От прокуратурата  уточниха, че това са обвиняемите на този етап, като по преценка на прокурора могат да бъдат повдигнати обвинения и на други. Припомняме на читателите на ИА Региона, че сред задържаните беше и бившият полицай Никола Доганджийски – Колевеца, който след ареста снощи бе приет с хипертонична криза в болницата и по-късно освободен, за което първи Ви информирахме.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!