/Видео от дрон/ Откриването на площада в Благоевград се оказа пълно фиаско, нулев интерес от страна на гражданите…

4

Шумното рекламирано рязане на лентата на обновения площад в Благоевград се оказа пълно фиаско. Едва стотина граждани се бяха струпали на площада, за да гледат откриването и да видят с очите си прословутите пеещи фонтани, които пропяха италиански песни с месеци закъснение.

Часът на откриването на червения площад, явно с цел, беше насрочен за 17,30 часа, за да може служителите на общинска администрация под строй, свършвайки работа да останат на място, за масовка на събитието. С тържествен водосвет, отслужен от отец Петър Стефанов и отец Андон Шавулев, бе прерязана лентата на обновеното площадно пространство.
Под строи бяха се изправили и местните общински съветници от ГЕРБ близки до Камбитов дошли, да покажат своята подкрепа към него и заслужат местата си в листата в следващия мандат.

Пеещите фонтани станаха повод за шеговити подмятания на журналисти от столични медии, дошли специално да отразят визитата на Цветан Цветанов.Той влезе в роля на специален гост, заедно с депутатката Даниела Савеклиева и областния управител Бисер Михайлов.

Както си му е редът, община Благоевград бе подготвила кратка музикална програма, в която участие взеха и дечица от детските заведения в Благоевград. Естествено имаше  родители, баби и дядовци, дошли да видят децата си.Те останаха разочаровани,тъй като останаха зад огражденията и не можаха да се насладят от близо на изпълненията на децата си.

Церемонията завърши с изпълнения на танцьори от ансамбъл „Пирин” и деца от клуб по художествена гимнастика и пускане на пеещите фонтани, които само така се наричат и нямат нищо общо с фонтаните в Барселона, на които уж трябваше да приличат.

Първата копка на ремонта на площада бе направена на 19 октомври 2017 г., а реалните строителни дейности стартираха в началото на 2018 г.
Общата стойност на строителните дейности възлизаше на 5 462 423 лв. ,като парите бяха по мащабен европейски проект.
Още през лятото на миналата година обаче стана ясно, че се налага общината да доплаща за излезли непредвидени строително-монтажни дейности за 799 710,17 лв. В тази солидна сума обаче се оказа, че не влиза водната завеса, която се спускаше откъм сградата на АУБ, и басейнът в подплощадното пространство, предназначен да събира водата от нея, бе запълнен с пръст.

откриване на площада в Благоевград

 

 

 

 

 

 

 

1
0
Други новини
4 Коментара
 1. Савеклиева каза

  Това,че присъстваше Цветанов означава много! Дошъл бе да позамаже грешките на Зарята и да вдъхне малко доверие в редиците на гроб.

  19

  0
 2. ВИК каза

  А,г-жа Роди Димитрова защо не бе сред поканените? Или Шопова така е решила?

  16

  1
 3. Инвеститор каза

  Данчо, спри да глупости

  2

  4
 4. Т каза

  Ало, региона, я закрийте тая пародия, приличаща на сайт.. Къде е обективната журналистика в тая статия? Вие журналисти ли сте или платени критици?!

  0

  4

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!