/Видео/ Незрящите ЮЗУ студенти Нурел и Феим събират пари за общинското им жилище, нужен им е бойлер и…

0 5 745
0
0

Незрящите ЮЗУстуденти Нурел и Феим още живеят в студентските общежития в Благоевград.Преди време семейството получи общинско жилище от 75 квадрата в квартал „ Еленово“ ,но не разполагат със средства, за ремонт и обзавеждане.Двамата с Нурел получават по 235 лв. инвалидна пенсия.

„До сега е положен само ламината в хола и спалнята. В момента не разполагаме с никакви мебели.На първо време най-вече имаме нужда от бойлер, нямаме никакво кухненско обзавеждане.В кухнята няма нищо, както и в банята…“,обяснява Фейм. Освен това са им и нужни и завеси, защото светлината е доста ярка и им пречи.

Предишните наематели на апартамента са го оставили в ужасен вид. “Не виждам, но още щом влязох вътре, се хванах за главата. Усетих, че там са живели някакви вандали. Задигнали са контакти, водомер, чешми, стените и плочките в банята са разбити. Не мога да си обясня как има такива хора, на които им даваш нормални условия за живот и те оставят след себе си пълна разруха”, възмущава се Феим.Въпреки това,той вярва,че всичко ще се нареди и един ден ще се преместят в новото жилище.

Нурел и Феим са семейство от три години , а на 15 август – Голяма Богородица миналата година, им се роди син. Малкият Денис е вече на шест месеца и половина, добре е обгрижван, вече яде и с лъжичка.
От четири дни за него се грижи нова жена.

Двамата,с бебето продължават живеят в студентските общежития в Благоевград. Тя е от Разградско, той – от Варненско. Съдбата ги събира в ЮЗУ “Неофит Рилски”, където учат.Двамата всъщност се запознават в училището за незрящи във Варна, където учат до 7-и клас. Нурел е с глаукома и пълна слепота. Феим трудно различава силуети и също живее в мрак. Родил се е недоносен и е поставен в кувьоз, а малко след това става ясно, че няма зрение.

Ако искате да помогнете на незрящото семейство и бебето Денис, това е банковата сметка на бащата.
Феим Феим
Банка: Обединена българска банка
IBAN: BG45UBBS80024060616940

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!