/Видео/ Невероятно, но факт! 5-ят етаж на МБАЛ Благоевград стана…

1 2 342

5-ят етаж на благоевградската болница се превърна в мини сметище.По целия етаж и стълбите са разхвърляни боклуци ,отпадъци, стари дрехи,фасове…А точно там е мястото, което трябва да блести от чистота и да бъде стерилно.Любопитно е,че за хигиената там се грижи почистваща фирма и тя е „Кедрон 7″ за част от помещенията, а за другата  самата болница.

За мръсотията в МБАЛ“ Благоевград сигнализираха наши редовни читатели.Репортер на ИА Региона отиде на място,за да се увери в твърденията.
И какво се оказа!? На петия етаж в болничното заведение бяха разхвърляни множество боклуци и беше пълно с фасове. В стая без врата се складират празни кашони, малкото помещение беше претъпкано с ненужни вещи.
Оказа се,че стаята се ползва за склад от чистачите която почистват сградите  стопанисвани от МБАЛ Благоевград. Служителката на фирмата  е една и тя се грижи за чистотата на трите етажа.

В болницата привидно изглежда чисто, на местата, които чисти фирмата, но отвориш ли вратата към входа за петия етаж, попадаш на странна гледка, а там вече друг отговаря за чистотата…

Според закона в болниците е забранено да се пуши, поредната нарушена забрана е налице. Пред болничното заведение са поставени пепелници, за фасове и отпадъци , но интересното е,че от почистващата фирма са написали : „Не хвърляй тук“.

В отговор фирма „Кедрон 7“ ни написаха: „Ние сме подписали договор с Етажната собственост, която стопанисва и ползва 3 етажа от сградата на бившата поликлиника.Ние  не отговаряме за хигиената на 5 етаж. Това не е в района на нашите служители. Това са части, които трябва да се стопанисват и почистват от служителите на МБАЛ Благоевград.Ние не  стопанисваме помещенията, в които има кашони или така наречените складове. Това са помещения, които обслужват отново МБАЛ Благоевград и това отново са техни вещи и предмети.“

На практика се оказва, че  от болницата чистят по този начин. Гледка само по себе си говори, че някой не си върши работата както трябва!

 

 

Други новини
1 Коментар
  1. Михаела каза

    Това не е болница,сметище е! За друго не става!

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!