/Видео/ На сесия в ОбС стана горещо и на пожар извикаха директорки на детски градини…

Албина Анева към кмета: Ти не си юрист, а доктор…

0

Сесията на общински съвет Благоевград премина с много скандали и дебати. В началото на заседанието Андон Тодоров взе думата и сигнализира за голям проблем в детските градини, където деца пият вода от една и съща чаша, което е предпоставка за зарази.

Изказването на Андон Тодоров подкрепи съветникът Калоян Ханджийски, който каза, че е от 20 години във водния бизнес и говори като родител. Проблемите с водата са му до болка познати: „ Абсолютно подкрепям думите на Андон Тодоров, лично аз съм взимал няколко пъти проби от чешмяна вода на детски градини, които показват микробиология над допустимото. Няколко пъти съм бил свидетел, че водата е кафява с кал и лично аз като родител съм протестирал пред ръководството на детската градина, че водата не отговаря на стандартите, а в същото време не се позволява да се внася вода. Нещо повече не забраниха и каните, които филтрират водата. В момента, в който спряхме децата да пият вода, моето дете бе една седмица в къщи с чревно разстройство. Във фирмата, която работя има две лаборатории, заповядайте, черно но бяло ще Ви покажа, че водата не става за пиене, това ще видите от лабораторен анализ. Крайно време е да престанем със спекулациите. Очевидно е , че някои не са специалисти, но мога да Ви покажа с доказателства тези отклонения, да видите колко пъти са изследванията на водата над допустимите норми. Не казвам, че е всеки ден и, че някой го е направил нарочно. То тава има решение, в Симитли например всяка една детска градина има машина за вода. Ние можем да сложим един диспенсър, на фона на бюджета, който отделяме за тези детски градини е смешно да него направим“, категоричен бе Ханджийски.

Камбитов се опита да направи показно, като веднага се обади на директорките на детски градини да дойдат и да направят изявление, където граждани многократно чакат да се изкажат и не им се дава думата, а сега допуснаха Антоанета Григорова и Даниела Пърличкова от „Синчец“ и ОДЗ №1 да се изкажат.

Андон Тодоров отказа oа слуша, тъй като това са хора назначени от Камбитов на заплата от общината. Той напусна демонстративно, като заяви, че в детските градини правилата за водата не се спазват и настоява децата да не пият от пластмасови чаши вода, а да си носят пластмасови бутилки или това да се финансира от общината.

Точката за проект за изменение и допълнение на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Община Благоевград, предизвика бурни дебати. Според наредбата членове на комисия може да са от 5 до 7 души, като в тях трябва да има 2,3 съветници. Много пъти отсъствие на съветници е променяло общински търгове. Оказа се, че в комисиите са все едни и същи съветници. Отделно има проблем с депозитите на гражданите, които участват в търговете и не печелят и после имат проблем с тегленето на депозитите.

Съветничката Албина Анева направи, конкретно предложение към ОбС, граждани спечелили търга да могат за седем дневен срок да ползват това, което са спечелили по законен начин.Стигна се до там, че адвокат Анева, каза на кмета, че не е юрист и това, което предлага е законово затова общинска администрация трябва да изготви заповед по ЗОП, за да могат спечелилите да си влязат във владение.
Местните парламентаристи подновиха договорите на три общински дружества.

Управителят на „Св. Мина-Благоевград” ЕООД- д-р Георги Георгиев ще ръководи лечебното заведение още 6 месеца докато се назначи общ конкурс.

Съветниците подновиха договорите на управителите на „Медицински център-I-Благоевград” ЕООД-д-р Тони Даскалов ,„Център за психично здраве- Благоевград” ЕООД. Подновен бе и договорът на управителят на ОФК Пирин Венко Попов. Малко преди това общинските съветници отхвърлиха предложението на Вл. Елезов В. Попов да бъде назначен на ръководния пост с временен договор до гласуването на бюджет 2019.
Относно ОФК „Пирин“ ще се направи широка дискусия относно всички проблеми, които има отбора и детско-юношеската школа.

Калоян Ханджийски каза,че е по-добре да има търгове и конкурси,за да участват повече хора и да има прозрачност.
След това съветниците от БСП в знак та протест напуснаха залата с тях станаха други, които са солидарни с тях.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!