/Видео/ Младежкият лидер Ибраим Зайденов: И християни стават членове в младежкото ДПС в Пиринско

0

Привличаме и християни за членове на Областната младежка структура на ДПС в Пиринско, това заяви областният председател на младежката организация Ибраим Зайденов. Младият мъж е родом от Абланица и близо две години заема ръководния пост в младежката организация.

„ Като млади хора опитваме да сме полезни на обществото по всякакъв начин. В организацията ни членуват вече и няколко християни. Само за няколко години учредихме организации в община Банско, община Белица, Сатовча, Якоруда, село Филипово и Кресна“,похвали се Зайденов и допълни,че не са обременени,а са широко скроени.

Партийната организация организира семинари, обучения, академии и други инициативи.

„Ние имаме предимства, работим и вършим, това което смятаме за добре. С нашите инициативи се опитваме да привлечем всякакви хора към младежката организация. От както съм председател, заедно с Мехмет Вакльов, който е председател на Общинската структура сме направили три семинара за земеделски и неземеделски стопани, две академии за младежка политика “,добави още той.

През месец септември се провело обучение в базата на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Бачиново за обучители.

„Опитваме се по всякакъв начин да стигнем до повече млади хора“, подчерта младежкия лидер и допълни, че все повече младите са аполитични и не се интересуват от политика.

„Ние се опитваме да им обясним, че много е лесно да стоим в къщи и да гледаме телевизия и да казваме, че политиката е нещо мръсна работа . Но те не са запознати с процеса на взимане на решения. Тези млади хора трябва активно да участват в процеса на взимане на решения, за да могат да си помогнат и сами. Трябва да са по-амбициозни и да се опитват сами да си помогнат. Идеите от тях, а реализацията от нас“,допълни още Ибраим Зайденов.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!