/Видео/ Кметове на селата в Благоевград вече не могат да търпят…

0

Повече правомощия поискаха кметовете на селата в Община Благоевград. Те настояват и за собствен бюджет, за да извършват належащи ремонти или други дейности, с които да подобрят живота в малките населени места.

Кметовете отчитат, че все повече хора се връщат да живеят в селата около Благоевград, но искат да има изградени пътища, да няма проблеми с водата и да има детски площадки.

Проблем за кметовете на малките населени места е, че работят сами. Настояват да имат сътрудници, защото когато са извън селото хората не могат да бъдат обслужвани, а кметствата остават затворени.

Би могло някой на четири часа или нещо от този род. Но за големите населени места задължително трябва да има по един сътрудник“ каза пред бнт Ангел Младенов, кмет на Зелен дол.

Кметовете на селата казаха, че постоянно пишат докладни до Общината за дребните разходи, които им се налагат. Причината е, че нямат собствен бюджет. Често разчитат на помощ от хората в селата.

Да кажем трябва да си купя хартия и трябва да им пиша в Общината, кога да стане това?“ пита Младенов. Той поясни, че за него е много по-лесно да отиде и да се закупи необходимото сам.

„Тия пари да са директно за малките населени места. Сега парите отиват в Общинския съвет и там си решават и край приключваме“.

Местните хора се надяват, че ще се намерят пари, за да се решат проблемите им.

Трябва подобряване на питейната вода, да е чиста, защото от дъждовете се замърсява и не можем да я ползваме“ каза кметът на с.Покровник – Методи Цонев.

Трябва да се направят много неща. Най-вече инфраструктурата, там е сериозният проблем, защото има още няколко улици, които са на земна основа и има кал,“ изтъкна още той.

3
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!