/Видео/ Кадри от птичи поглед над Благоевград. Хайде връщайте светофарите, закрийте кръговите кръстовища…

Всеки си прави каквото си иска, едни на кръгово карат направо, други не спазват правилото за дясностоящия,трети не дават мигач, когато излизат от кръгово

8

Напоследък все по често чуваме от благоевградските водачи следния израз: „Хайде връщайте светофарите, махнете кръговите кръстовища, в Благоевград не спазват правилата на това кръстовище“.

Водачите са прави, защото никой не спазва правилата на кръговото кръстовище.Голяма част от шофьорите дори не знаят как се кара в кръгово и не се престрояват правилно.Това предизвиква дълги опашки и недоволство на мнозина, като най-нетърпеливи са таксиметровите шофьори и честичко се чуват ругатни.

Факт е,че масово не се спазва правилото за предимство на дясностоящия, когато две коли навлизат едновременно в кръгово кръстовище. Освен това, този който напуска кръстовището не дава мигач,че го напуска и водачите зад него и другите,които искат да навлязат в кръговото остава да гадаят на къде ще тръгне той.

Най-много нарушения стават при новото кръгово кръстовище на бул.“ Васил Левски“ при Зърнени храни и на бул.“Св.св.Кирил и Методий“ при Трето основно училище.

Причините за неспазването на правилата на движение са много. Но да започнем оттам, че масово шофьорските курсове, които са около 1000 лева са бързи и кратки и курсистите в повечето случаи взимат книжка и не знаят основни правила.

Град, с толкова много кръгови кръстовища какъвто е Благоевград би трябвало да се обърне внимание на правилата за движение на кръгово кръстовище.
Това беше нещо ново за града и още с пускането на първото кръгово кръстовище трябваше да се направи една инициатива от страна на КАТ с всички шофьорски школи за нови разяснения на правилата. Така си остана, затова младите шофьори не спазват правилата, а старите си карат както си знаят.

Друг проблем на кръговите кръстовища в Благоевград е липсата на големи указателни табели, което страшно много затруднява водачите.

При пускането им се тръбеше,че ще облекчат трафика в града, обаче сме свидетели на точно обратното. Затруднен, даже убийствен трафик в сутрешните и следобедни часове, изнервени водачи, ПТП-та, с една дума хаос в движението.

Е, така се стигна отново до идеята за връщане на светофарите в Благоевград.Гражданите имат право да искат най-доброто за тях.Голяма част от шофьорите предпочитат светофарите,тъй като се водят от светлините.
„Когато кръстовището се регулира със светофари е много по-лесно.Знам си,че щом светне зелено аз съм на ход.Всеки си чака реда и няма никакво объркване“,обяснява Гергана Димитрова, която има 20 години стаж зад волана.

За културата на шофиране и спазването на правилата да се говори наистина е банална тема, но ПТП-та зачестяват, отделно блъснати пешеходци на тези места,това говори за хаос в движението в Благоевград.

От нашите видео кадри може да видите как шофьорите масово нарушават правилата за движение,как сами не могат да преценят в коя лента да застанат и по този начин се образуват огромни задръствания.

Призоваваме ръководството на КАТ Благоевград в най-скоро време с подобни институции да направят кръгла маса с цел разяснение за начина на придвижване на кръгови кръстовища.

 

 

 

 

 

0
0
Други новини
8 Коментара
 1. Някой каза

  Проблема е че на кръговоти кръстовища изходите са тесни, иначе може и по две коли да се въртят вътре като в белите държави, и ако се пусне и улица Даме Груев от изчислителния към спирката на джеймс Баучер и с десен завой да се излиза към 14 полк трафика ще се облекчи много, но нека умните глави да мислят, за това им се плаща

  0

  0
 2. Ильо Илиев каза

  Кръговото е измислено от умни глави за умни хора! А моя роден град се напълни със СЕЛЯНДУРИ и се
  появи проблем. Има опреснителни курсове за водачи на МПС и проблема ще се реши.

  0

  0
 3. а на мен ми пука каза

  Напротив, много по-облекчено е движението с кръговите кръстовища – много по-бързо и по-лесно. Сигурно сте забравили, че всеки ден имаше счупени стъкла на кръстовището при трето основно училище и други възлови кръстовища. Това, че има водачи, които не знаят правилата си е техен проблем, както и на тези, които са им продали книжките.

  0

  0
 4. Марин каза

  Какви са тия глупости с опреснителни курсове и т.н. като няма грам култура на пътя и всеки се има за тарикат голям. Има много бърз и ефективен начин – глоби. Нека днес го глобят тариката 500 лева за отнемане на предимство или извършване на маневра без мигач и гарантирам няма да повтори. Като в белите държави. Ама КАТ им е през хуя, тая държава в момента най-малкото има нужда от ред. Бъдете здрави и ако можете – щастливи.

  0

  0
 5. Тони каза

  Кръговото кръстовище е за водачи с интелект и толерантост и е много по-безопасно,на който не му харесва хайде на село.

  0

  0
 6. Кръгово каза

  Кой пише такива статии? На село си сложи светофар и си играй, колкото искаш. Стига неграмотни неща.

  0

  0
 7. кръгово каза

  статията показва ,че кръговите са хубаво нещо , но шофьорите на знаят да карат. А не да махат кръгови

  0

  0
 8. Учител каза

  Кръгово се прави там,където има много коли и малко пешеходци.

  0

  0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!