/ Видео/ Извънредно! Костадин Паскалев пристигна в Благоевград: Градът е мръсен, ремонтите вървят бавно, отиде си един от стълбовете…

Ще се кандидатира ли отново Костадин Паскалев за кмет на Благоевград?

3

Бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев гостува в предаването „Откровено“ и говори за наболелите проблеми в града, за наследството, оставено на сегашния кмет и недовършената работа.

„ Един от основните проблеми в Благоевград,които не се решават от дълго време са възможността за създаване на нови работни места и реализация на проекти“,коментира той.

Костадин Паскалев прогнозира,че благоевградчани ще бръкнат по-дълбоко в джоба след изграждането на новото депо за отпадъци край село Бучино.

Първо общината трябва да направи публично достояние и анализ разходи и ползи за реализация на този проект.Там е устойностено онова, което се инвестира.Инвестициите в депото няма да утежнят цената на боклука , така пише в закона, но ще видим какво ще стане“,коментира той.

Паскалев обясни,че при големия ремонт на подплощадното пространство и централна градска част има един основен проблем, който е свързан с ВиК инфраструктурата.

„Аз твърдя, че в широкия център на Благоевград са най-големите проблеми с ВиК инсталацията и би следвало да се подмени първо ВиК инфраструктурата. Ако имаме възможност всяка година бихме сменявали плочките да става по-красиво, но ми прави впечатление бавните темпове, с които става. Сега се надявам, че и улица „Марица“ и централна градска част ще бъдат направени в някакви разумни срокове. Въпреки, че според мен, сроковете изглеждат доста неразумни“,каза той.

Според него най-належащото сега в Благоевград е да се направи адекватна бизнес среда, включително и хора от града, които имат възможности, да направят инвестиции, за може да се разшири заетостта в града.

„Ние все повече вървим към края на класацията в страната по тези показатели, това е най-важната задача, която трябва да се изпълни в Благоевград. Нещо, което се забелязва в града е мръсотията и не подържаните зелени пространства, като тук не говоря за централната градска част, а за кварталите на Благоевград.

Това са неща на елементарни решения и съм сигурен,че фирма „Биострой“ може да се справи с тези проблеми. Друг е въпросът, че никой, нито политическите партии, нито местната власт реагираха срещу унищожаването на БТА Благоевград. Един от стълбовете на Благоевград си отиде“,каза Паскалев.

Популярният политик не даде ясен отговор на въпрос дали ще се кандидатира отново за градоначалник на Благоевград.

„Няма да казвам дали ще се кандидатирам за кмет на Благоевград, за да държим в напрежение сегашното ръководство“,коментира той“.

Вижте какво каза още Костадин Паскалев:

 

 

 

 

0
0
Други новини
3 Коментара
 1. Лазар каза

  Ей ставате за смях вече!
  Не Ви е срам, да показвате това чучело, ПИНОКИО…

  1

  0
 2. Анонимен каза

  старичък си вече, Коцка, ходи си дома

  1

  0
 3. Костадин каза

  Тази мишка от коя дупка излезна ?! Досега къде беше ?!

  1

  0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!