/Видео/ Злата Ризова захапа кмета за винетките до селата!

Ето как назначават управители на общински дружества в Благоевград… Подал ли е оставка д-р Георгиев или не? Камбитов призна, в новите общински жилища ще се настаняват и роми

1

Назначаването на управители на общинските дружества в община Благоевград отново се превърна в ябълката на раздора в местния парламент. 6 и 7 точка от дневния ред касаеха точно такива решения.

Изненадващо днес общинските съветници не преназначиха управителя на общинското дружество „Благоевград инвест 2016“ ЕООД Венцислав Атанасов на поста за нов мандат от 3 години. Това стана след като гласовете не му достигнаха, за да остане титуляр.

А пък за друго дружество, където дейността е твърде тежка ще се проведе конкурс. Става въпрос за ръководната длъжност в „Специализирана болница за активно лечение по онкология „Св. Мина”- Благоевград“. Не стана ясно обаче дали управителят д-р Георги Георгиев е подал оставка и най-вероятно той ще изпълнява временно длъжността до обявяването на конкурс.

Съветничката Злата Ризова кипна и взе думата и гневно попита: „В първата ще възложим управлението на управителя в момента, а в следващата ще правим конкурс, каква е разликата!? Или може би ще излезе вярно, че в Благоевград кучетата станаха повече от хората и кадрите Ви свършиха! Защо за едните правим конкурс, за другите възлагаме управление?“

Отговор Злата Ризова получи от юристката Антония Методиева, която изтъкна, че в предходна сесия не е гласувано удължаването на договора на д-р Георгиев и това е причината да се налага конкурс и напомни, че това е било решено на общинския съвет.

В началото на заседанието Злата Ризова отправи питане и поиска хората в тежко положение от околните села да бъдат освободени от винетка.
Тя смята, че община Благоевград е длъжна да направи постъпки за освобождаването на голяма част от хората в околните села от това задължение.

Кметът Камбитов и отговори,че когато прави предложение трябва да е конкретна и обясни,че хората си не си купуват винетка,само да дойдат в Благоевград.

„Това ще отвори огромна дупка в бюджета на общината. Няма как да поддържаме със собствени средства тези пътни участъци, защото ще се необходими около 800 000 лв. само за текуща поддръжка. Като добавим и основните ремонти сумата набъбва драстично. Идеята да освободим шофьорите, които пътуват от селата до града от винетка, звучи добре, но не е реалистична“, подчерта Камбитов.

Дебати имаше и около предложението относно проект на наредба за изменение на наредбата за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване и управление на общински жилища на Община Благоевград във връзка с Протест на Районна прокуратура- Благоевград. Съветникът Георги Васев попита, защо трябва да заменяме думата български с граждани, след като даваме общински жилища т.е даваме социална услуга, то трябва да е на български граждани, по тази логика и в конституцията трябва да се промени.

А Злата Ризова отново захапа кмета, че този път просто са се престарали.

Кметът Камбитов обясни, че община Благоевград има 750 жилища сграден фонд, с който може да отговори на тези, които имат такива нужди.

„Постоянно се говори за тези жилища, че щели да бъдат за роми, по никакъв начин администрацията не дели хората по този признак“,каза Камбитов. В новите жилища могат да се настаняват всякакви граждани, изискването е само да отговарят на критериите.

Останалите точки, залегнали в дневния ред бяха приети без дебати и заседанието завърши преди обяд.


 

 

 

2
0
Други новини
1 Коментар
  1. Пурко каза

    Винетки трябва да се купуват от всички! Който не иска- има обществен транспорт.

    2

    7

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!