/Видео/ Жители на Горно Церово писнаха: Тънем във фекалии и смрад заради запушена шахта

Кметът Лефтер Едипов: Канализацията е незаконна, хората да си изчистят шахтата, вместо да подават сигнали

0

Жители на благоевградското село Горно Церово сигнализираха в ИА Региона за запушена шахта, от която изтича мръсна вода и мирише на фекалии. Проблемите били повече от два месеца и никой не взимал мерки за това.

Шахтата се намира на улица „Георги Измирлиев“,която предстои да бъде асфалтирана. Хората живеещи на улицата са сигнализирали първо във ВиК. Преди месец от там дошъл екип, но се оказало, че тази шахта не се стопанисва от водното дружество.
За да я почистят трябва да се заплати от кметството, така казали от ВиК.

ИА Региона потърси връзка с ВиК Благоевград. От там ни отговориха, че шахтата не е стопанисвана от тях, тя е общинска собственост и ако трябва да бъде почистена, то трябва да се заплати от кметството на Горно Церово.

Според хората шахтата крие опасност, от нея изтича мръсна вода, смърди и е постоянно кално.
Ако тръгне някоя зараза кой ще носи отговорност, колко пъти казахме на кмета да види какво става, никой не взима мерки. А само след дни улицата ще бъде асфалтирана, е как ще стане това с течащата вода. Толкова ли няма пари, за да извика да я отпушат“, коментират гневно жители на селото.

Потърсен за коментар кметът на селото Лефтер Едипов отговори:

Канализацията в нашето село сме си я изградили ние на доброволни начала, затова не е стопанисвана от ВиК с една дума е незаконна.
На въпросната улица живеят млади хора и те са я запушили.
Срамно е да подават сигнали, като те са виновни, вместо да вземат да изчистят те се занимават с глупости. Знам, че до няколко дни улицата ще бъде асфалтирана и ще гледам да направя нещо по въпроса.
На тях ще кажа вместо да подават сигнали и да пишат жалби да си изчистят шахтата, защото те са я запушили, стига са се оплаквали, не сме хора вече, това мога да кажа, категоричен бе Л. Едипов.

ИА Региона ще следи случая с улица „Георги Измирлиев“ в село Горно Церово кой ще изчисти шахтата и кога ще бъде асфалтирана улицата.

 


0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!