/Видео/ Жители на Благоевград изригнаха срещу ОбС съветник-хотелиер

Пенсионер: Парата е във властта, всеки си прави каквото си поиска!

1

Разкопаването на централни улици в Благоевград за тръбопровода за минерална вода от Владишкото до хотел „Езерец“ на Румен Калайджиев възмути десетки жители на града.Те коментират,че със всички разкопки сега Благоевград прилича на развалина.

Разкопаването стана причина за отклоняване на движението в едната посока по главната пътна артерия от моста към Джамията. Това предизвика хаос в движението заради тесните улички с паркираните по тях автомобили по обходния маршрут.

“ Всичко е разкопано и колите едвам преминават.Колко хора си носеха вода в къщи. Сега, всичко е възможно, защото парата е във властта“,коментира Никола Начев.

Верка Георгиева обясни, че очите и се напълнили с прах и сега трудно вижда.“ От разкопаването всичко по улиците стана с прах.Очите ми се напрашиха и трудно виждам“,коментира жената и допълни,че с този проект се гонят лични интереси.

`Трасето на тръбопровода ще мине от моста към Бачиново по левия бряг плътно покрай река Бистрица до селскоскостопанския пазар, откъдето се отклонява през кръговото кръстовище по ул. „14-ти полк“ до второто кръгово при ЗМК. Там рязко свива по ул. „Симеон Радев“ в посока към село Изгрев и на кръстовището към Икономиката се разделя в две противоположни посоки. Едната тръба продължава към закрития басейн, а другата – към сградата на Икономическата гимназия по ул. „Борис Ангелушев“ и оттам по ул. „Астра“ се спуска към бул. „Яворов“ до хотел „Езерец”.

Както ИА Региона писа в края на септември миналата година, Калайджиев, получи картбланш от колегите си в местния парламент да снабди хотела си с минерална вода, като изгради близо 4 км тръбопровод от Владишкото до другия край на града, където е базата му.

Според предварителните разчети цената на съоръжението ще струва между 600 000 и 700 000 лв., но еднократната инвестиция ще се възвърне от безплатното отопление и СПА, за които ще се ползва водата с температура 38 градуса в извора.

Потърсен за повече яснота Румен Калайджиев троснато отсече: „Не ме питайте за нищо,питайте общината“. Така и не стана ясно кой точно плаща проекта,той или общината и каква част ще финансира той.Граждани смятат,че проектът за минерална вода до басейна се извършва заради него.

dav


0
0
Други новини
1 Коментар
  1. Аврам каза

    Статията е безсмислена!

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!