/Видео/ Ето кой е най-известният лекар от Благоевград…

0 3 534

Благоевградският доктор Крум Кацаров грабна приза Лекар на годината заедно с професор Владов.Те са пазители на човешки животи. Неуморно от сутрин до вечер са се посветили в името на това да има ден и да има нощ и за други. Те са проф. д-р Никола Владов и проф. д-р Крум Кацаров.

Полковник проф. Крум Кацаров е роден на 19 ноември 1957 г. в Благоевград.Завършва медицина през 1983 г. в София.
Има специалности по вътрешни болести, военнополева терапия, спешна медицина и гастроентерология.
От 2005 г. е началник на Клиниката по гастроентерология във ВМА, а от 2007 г. е заместник-началник по учебно-научната дейност на болницата.

Проф. д-р Кацаров е абсолютен доайен в терапевтично-диагностичните ендоскопски процедури на заболяванията на гастроинтестиналния тракт и хепатобилиарната система. Започва кариерата си от асистент, в момента е един от водещите специалисти в областта на гастроитестиналната ендоскопия в страната. Специализирал е в Университета „Гьоте“ във Франкфут; в Холандия; „Чернодробна трансплантация“ в Есен, Германия; в Амстердам;  в Токио; в Болница „Кушен”, Париж; и в Сан Антонио в САЩ. Научната степен „Доктор на медицинските науки“ придобива след защита на тема: „Усложнения при чернодробна трансплантация – диагноза и лечение“ през април 2014 г

Лекарят трябва да прави най-доброто за пациентите си, дори когато това му струва много усилия и много средства – в това вярва и на това посвещава всеки свой ден професор д-р Никола Владов. Той е завеждащ клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплатационна хирургия на ВМА.
Повече от 25 години спасява животи по цял свят. Бил е в Тунис, Франция, Италия, но се завръща в България. През 2016 г. получава почетния приз „Лекар на годината”.

Кабинет до кабинет с Владов е и проф. Крум Кацаров – завеждащ клиниката по гастроентерология.
Специализирал е в Германия, Холандия, Япония, Франция и САЩ, „Лекар на годината” за 2014 г. и носител на почетния знак „Св. Георги” – втора степен, а от тази година е предложен и за отден „Стара планина”.

От години двамата работят рамо до рамо. Освен професията ги свързва и близко приятелство, което им помага да се справят заедно в общите им битки за човешки живот.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!