/Видео/ Ергенът Г. Вълков споделя: Безработен съм от 5 години и съм потиснат, приятелите ми отидоха в „мраморния квартал“

1 2 427

52-годишният Георги Вълков от Благоевград е потиснат и унизен, тъй като е безработен от 5 години.Вчера той беше тръгнал към Бюрото по труда в града, за да види какви са възможностите за работа.До сега бил включван в различни програми, последно работил като охрана на Баларбаши.
„ От години си търся постоянна работа, но не намирам нищо.Наемат ме за ден – два да свърша някаква обща работа и това е…Надявам се да ме включат в обучителен курс за помощник асистенти, да се грижа за болни хора“,сподели бай Георги и обясни,че самият той има проблеми с крака, но не е ходил на лекари,тъй като не вярва да му отпуснат някакви пари от ТЕЛК.

Георги Вълков е ерген, живее с болната си майка на ул.“Стоимен Календерски“ в Благоевград, израснал пък в „Орлин махала“. С доходите на майка му преживяват и двамата. Иначе пък се гордее се,че е потомец на комити от Горно Броди, Гърция. Дядо му е бил оръжеен майстор на ВМРО.

„Подтиснат съм за това,че нямам постоянни доходи, но не се отчайвам, все ще намеря някаква работа…Дразнят ме много политиците, тъй като има избори обещават какво ли не, а пък после забравят всичко“,добавя той.

Бай Георги имал няколко приятели,с които споделял тревогите си,но за съжаление те починали.
„ Моите истински приятели са в „мраморния квартал“, двама останаха само.Преди три дена изпратих един от тях…Истински приятели няма, изчезнали са,те са в Червената книга… Всеки гледа да прецака другарчето си, приятелството изчезва. Има приятели само на маса, ако ги викнеш за работа,никой няма да дойте “, добавя още Георги Вълков.
Той се надява да си намери работа и да има постоянни доходи.

 

Други новини
1 Коментар
  1. Mimi каза

    az sega ne razbrah, zashto taq jena go pita 1000000 pati edno i sashto?

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!