/Видео/ Ексклузивно! Пред фалит ли е онкоболницата в Благоевград?

0

Д-р Георги Георгиев е управител на Специализирана болница за лечение на онкология „Св. Мина” – Благоевград. В предаването „Откровено“ той коментира наболелите проблеми на лечебното заведение.

Откриването на болницата стана преди три години като в модернизираното и са вложени близо 7 млн. лв. Сега обаче заведението е изправено пред редица проблеми като основните са финансови.

„Проблеми има, но болницата определено не е на ръба на фалита .Търси се оптимизиране на дейността и създаване на структура, която да може пълноценно да обслужва пациентите с онкологични заболявания“, коментира д-р Георгиев.

Той е внесъл предложение в общината за преструктуриране на отделения.
„Анализирайки всичко за тригодишния период, откакто съм управител, стигнах до извода, че един от начините да се стабилизираме и да предложим още по-добра услуга на хората е това да се насочим към основния предмет на нашата дейност, а именно в областта на онкологията. Имам предвид звената като химиотерапия, лъчетерапия, диспансерното наблюдение в диагностичните кабинети“, каза д-р Георгиев.

Национална здравна каса, както и много компании и фондации помагат в каузата онкоболните да получат медицинска и психологична помощ.
Най – честите ракови заболявания са: кожния рак, рака на гърдата,рак на белия дроб, рак на простатата. Важно е да се знае, че колкото по-рано се открие едно заболяване, толкова по-големи са шансовете му за излекуване.
Д-р Георгиев съветва всички да бъдат критични към здравето си и когато нещо нередно се появи веднага да се потърси лекарска помощ, а не да се чака проблемът да отшуми.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!