/Видео/ Ексклузивно: Министър Шекеринска: Македония си заслужи мястото в НАТО!

0 1 244

„Република Македония си заслужи мястото в НАТО“, това заяви военната министърка Радмила Шекеринска на провелата се днес в Логодаж показна операция на залавяне на опасен терорист, в която участваха спецчасти от двете държави.

Македония работи и продължава да чака да бъде приета в Международния алианс. През изминалите години държавата отработила цялостен план и в момента го реализира. Всички усилия са насочени към това нашата съседка да стане член на НАТО, посочи Шекеринска.

Тази година в операции на НАТО са участвали 4000 военнослужещи и бройката продължава да се увеличава. Политиката водена в тази насока показва, че Македония може да бъде партньор на Балканите и НАТО може да разчита на нея. За да стане всичко това държавата провежда редица вътрешни реформи, като част от тях са промяна на политиката спрямо съседите.

.„През миналата година много хора и от Македония и от България се изненадаха от бързината, с която се развиват отношенията между двете страни. Някои мислят, че този договор ще остане на хартия, но аз мисля че и в отбраната, в транспорта, и в икономиката и в дигиталната сфера показахме, че думите стават дела и сме достойни за членка на НАТО“, посочи още Р. Шекеринска.

 

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!