/Видео/ Голата истина! Пенсионерки от Благоевград: Ядем само свински крачета, за друго месо няма пари

0 3 270

Две пенсионерки от Благоевград споделиха, че не са вкусвали месо от Коледа. Ниските пенсии не им позволяват да си купят месо и местни продукти.

„Купуваме си месо от празник на празник…Обикновено взимаме свински крачета, защото са 2 лева, с тях правим пача и караме пет дни“ , коментираха Лиляна Иванова и Катя Илиева.
Според възрастните жени, всички продукти са скъпи в магазините и за това оставят само с гледането, не могат да си позволят да си ги купят.

„Какво да правя, нямам пари да си оправя зъбите!? Като купя лекарствата за месеца и платя тока и другите сметки и като сложа чертата, нищо не остава…“, жалва се леля Лиляна. Налага се, да подбира храната, защото трудно я сдъвква с малкото зъби в устата и.

А пък приятелката и Катя през сълзи сподели: „Обиколихме целия град да гледаме цените, нямаме възможност да изпием един чай…. Как да дадем 70 стотинки за чай!? По-добре да купим свински крачета и да има какво да ядем. Нищо че са вредни, ние сме си изкарали нашето, за какво да се пазим….“

Така живеят по-голяма част от пенсионерите в областния град , на прага на мизерията. За 30- 40 години трудов стаж, нашите майки и бащи получават едва 200- 300 лева пенсия, с които трябва да преживеят цял месец.
Простата сметка показва, че в зимните месеци възрастните хора тотално изнемогват.Месо и местни продукти слагат много рядко на трапезата, както и плодове и зеленчуци.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!