/Видео/ Вижте ги! Спецчасти на България и Македония в действие, обезвредиха опасен терорист край Логодаж

0

Спецчасти на Македония и България обезвредиха опасен терорист край Логодаж.
Операцията бе показна, като в нея участваха най-добрите командоси от двете държави. Пред погледите на военния министър Красимир Каракачанов и министър Радмила Шекеринска от република Македония военните показаха своите умения.

Операцията беше като сцена от екшън филм, в нея взеха участие два наземни екипа и един въздушен. Според тактическата обстановка, действието се развива в държава от третия свят с резолюция на ООН военните сили влизат в действие. За целта организацията дава мандат на България и Македония за умиротворителна мисия и специалните сили действат по това направление.

Операцията представляваше залавяне на терористичен бос в изоставена къща. Наземните екипи, състоящи се от командоси от спец частите и гранична полиция атакуваха къщата, но тъй като отвътре терорист се беше добре барикадирал, потърсиха помощ от въздушен екип. За целта дойде военен хеликоптер Куга, от който наскачаха още командоси и помогнаха на наземния екип. Къщата бе атакувана и терористът бе заловен.

Българският военен хеликоптер дойде от авиобаза Пловдив за специалната операция -показно. За в бъдеще се предвиждат още съвместни учения с македонските военни части. За всички участници в операцията ген . Матеев, командващ спецотряда, раздаде специални плакети.

 

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!