/Видео/ Бащата на кмета на Кулата върти търговия с чесън, съветва: Яжте го, пази от болести и уроки!

1 3 055
0
0

Седнал на столче 83 –годишният Георги Дамянов петричкото село Кулата продава чесън в близост до 3 ОУ в Благоевград.Той е баща на кмета на селото Митко Дамянов.Зеленчукът излага за продажба всяка сряда и събота,продава го за 4 лв. килограма и дава ценни съвети на купувачите си.

„ Приканих преди малко едни роми да си купят чесън,че е много полезен за здравето,а те ми отговориха,че ядат само пържоли“,обяснява шеговито бай Георги и допълва,че със всеки човек може да намери обща тема за разговор.

„ Днес изкарах 54 лева от продажбата. Пенсийката ми е 200 лв. и не стига за нищо.За това засаждаме чесън в градината със съпругата ми,която е на 78 години, и така покривам някой разход, купуваме скъпи лекарства “,обяснява възрастния мъж. Зеленчукът засаждат от 10 години, чудодейните скилидки са и афродизиак, и подправки, използвани от 5000 години.

Пенсията му е едва 200 лв. при получение,че 20 години е работил като шофьор.

„ Важно е всеки ден да се яде чесън, защото помага за много болести.
Чесънът облекчава болките в ушите, помага при разстройство, облекчава ухапванията от насекоми, помага и при болен зъб“,добавя още бай Георги и добавя,че и до ден днешен хората увесват връзки чесън в домовете си за защита от зли духове.

Други новини
1 Коментар
  1. клиент каза

    0

    0

    виждал съм го този бай Георги,от години продава чесън,даже прави отстъпка от цената

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!