Видеото, което взриви Благоевград: Съветникът Андон Тодоров към кмета: Общината толкова ли няма пари да даде по една бутилка вода на децата в детската градина…

0 13 827
0
0

Бурен скандал се завихри в ОбС днес заради водата в детските градини в Благоевград. Искрите прехвърчаха след изказване на съветника Андон Тодоров, относно контрола в детските градини по отношение на водата. Децата пият вода  от  една и съща чаша и това e  предпоставка за разпространение на зарази, сигнализира Тодоров.
До него са достигнали стотици сигнали от родители на деца в детската градини, които се оплакват, че децата пият всички от една пластмасова чаша. В момента в детските градини се прилага закона, а РЗИ ограничава внасянето на храни и на вода в заведенията, но закона не се прилага като цяло. Можеш да внесеш питка, но не можеш да внесеш торта, може шоколад, но не може вода.

Тодоров предложи на кмета да се ангажира лично с това, тъй като Благоевград е община с бюджет 60 млн. лева , защо не доставя вода по едно шишенце на всяко дете. Не е проблем на общината да се достави вода не минерална , защото в нея има разни съставки.

Да се достави на всяко дете на седмица и то да си има собствена бутилка, след като не дават да се внасят бутилки отвън има такива указания, макар че и в това няма проблем. Сега в момента какво се превръща хубаво смятате, че питейната вода е годна за пиене.

В момента няма никакъв контрол в детските градини, аз съм убеден в това. Затова трябва да се създаде комисия дори и тя да е от съветници, която комисия да прави проверки в детските градини, които да са ненадейни, а не да се знае, кога ще отидат или РЗИ да прави проверки.

Голям проблем ли и това да даде общината по една бутилка изворна вода на всяко дете не на ден на седмица. Парите не са толкова много, така че трябва да се вземат мерки в тази насока, каза Тодоров.
Потърсен коментар, Андон Тодоров обясни, че сигнализира за този проблем в детските градини, който е много важен и предлага кметът да се ангажира лично, като отпусне по една бутилка изворна вода на седмица на дете, което няма да излезе много скъпо за общината.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!