Видеото, което взриви Благоевград: Съветникът Андон Тодоров към кмета: Общината толкова ли няма пари да даде по една бутилка вода на децата в детската градина…

0

Бурен скандал се завихри в ОбС днес заради водата в детските градини в Благоевград. Искрите прехвърчаха след изказване на съветника Андон Тодоров, относно контрола в детските градини по отношение на водата. Децата пият вода  от  една и съща чаша и това e  предпоставка за разпространение на зарази, сигнализира Тодоров.
До него са достигнали стотици сигнали от родители на деца в детската градини, които се оплакват, че децата пият всички от една пластмасова чаша. В момента в детските градини се прилага закона, а РЗИ ограничава внасянето на храни и на вода в заведенията, но закона не се прилага като цяло. Можеш да внесеш питка, но не можеш да внесеш торта, може шоколад, но не може вода.

Тодоров предложи на кмета да се ангажира лично с това, тъй като Благоевград е община с бюджет 60 млн. лева , защо не доставя вода по едно шишенце на всяко дете. Не е проблем на общината да се достави вода не минерална , защото в нея има разни съставки.

Да се достави на всяко дете на седмица и то да си има собствена бутилка, след като не дават да се внасят бутилки отвън има такива указания, макар че и в това няма проблем. Сега в момента какво се превръща хубаво смятате, че питейната вода е годна за пиене.

В момента няма никакъв контрол в детските градини, аз съм убеден в това. Затова трябва да се създаде комисия дори и тя да е от съветници, която комисия да прави проверки в детските градини, които да са ненадейни, а не да се знае, кога ще отидат или РЗИ да прави проверки.

Голям проблем ли и това да даде общината по една бутилка изворна вода на всяко дете не на ден на седмица. Парите не са толкова много, така че трябва да се вземат мерки в тази насока, каза Тодоров.
Потърсен коментар, Андон Тодоров обясни, че сигнализира за този проблем в детските градини, който е много важен и предлага кметът да се ангажира лично, като отпусне по една бутилка изворна вода на седмица на дете, което няма да излезе много скъпо за общината.

1
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!