Вапцаровата „Вяра“ препъна зрелостниците в Благоевград, младежи споделят: Литературата не ни трябва, знаем английски!

0

Зрелостниците в Благоевград се затрудниха да пишат есе на тема „Човекът и вярата“ от стихотворението „Вяра“. Задачата бе част от третия модул, в който абитуриентите трябваше да прочетат стихотворението „Вяра“ на Никола Вапцаров и да напишат есе. Учениците Иван Бачев и Илиян Михайлов от благоевградска професионална гимназия бяха свършили с матурата още в 11 часа и чакаха свои приятели от ПГСАГ в Благоевград.

Пред репортер на ИА Региона те споделиха: Много труден модул беше третият, падна се Вапцаров, нещо за вярата… Първият и вторият бяха сравнително лесни, но този труден.“
Двете момчета бяха във видимо добро настроение и се радваха, че са отхвърлили този ангажимент.Даже споделиха, че вчера разбрали от приятел, че ще се падне Иван Вазов, разказа „Дядо Йоцо гледа“. Скъсахме се да го четем, а то падна се Вапцаров“,обясниха младежите.
В 11 и 30 започнаха да излизат и първите зрелостници от Гимназията по строителство.Дейвид Топалов също обясни, че третият модул е бил доста труден.
„Мен дори и първият модул ме затрудни. Признавам си, не бях чел Вапцаров. Надявам се поне за тройка да съм написал“,коментира зрелостникът.
Е, нормално е момчетата от професионалните гимназии да са чели по-малко по литература, по принцип в тези училища часовете са само два на седмица. Младите хора се оплакаха и от начина на преподаване, не им било интересно в час. Макар че една от госпожите винаги преподавала урока на мултимедия, пак не им било интересно.
А накрая младежите обобщиха : „В нашето училище няма никаква дисциплина. Донякъде сме виновни и ние, но знанията са ни слаби, дано сме изкарали поне тройки, не че ще ни трябва литература, нали английски знаем“.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!