Валят награди за коледна украса в Пиринско

0

Награди за най-добра празнична украса обявиха няколко градa в Югозапада. Първият град, обявил конкурс за най-хубава коледна украса е Дупница. По 250 лева ще бъде наградата за всяка от четирите категории – за частен дом, обществена сграда, заведение и училище. Сградите на Община Дупница няма да участват в надпреварата, уточниха от администрацията.

Записването на желаещите за участие е до 12 декември. Комисия от отдел „Култура“ ще направи оглед на участниците от 13 до 15 декември. Победителите ще бъдат обявени на 21 декември,съобщава стандарт.
За трета поредна година ще има и пощенска кутия, където децата да пускат писма с коледните си желания. На 21 декември ще бъдат изтеглени три от тях, на които ще бъдат изпълни желанията, но само ако става дума за играчки, а не за двуетажни къщи, апартаменти, истински автомобили, каквито желания имало минали години.

В Сандански също стартира конкурс за най – красива коледна украса. Приемът на материали за конкурса за най-красива коледна украса на сгради и външни пространства започна миналият петък.  Крайният срок за заявка на участие е 15 декември. Коледната елха на площад „България“ в града и украсата й ще засияят празнично в 17:30 часа днес.

Началото на коледния дух в Благоевград ще постави пъстро шествие, което ще тръгне от Съдебната палата в Благоевград от 18.00 часа днес. То ще бъде предвождано от Детски духов оркестър, мажоретки и атракциони. Деца и родители са поканени да се включат във веселото шествие на усмивки и настроение, което ще мине по централната улица на града и ще стигне до сцената на площад „Георги Измирлиев“.

Светлините на коледната елха в Гоце Делчев и тази година ще бъдат запалени от изявен ученик, възпитаник на учебно заведение в града, който е постигнал големи успехи в учебната и извънкласната дейност.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!