Б. Банов: Древният град Скаптопара е едно от най-големите открития на България!

1

Като министър на културата се радвам, че трасето на магистрала „Струма“ мина оттам, тъй като имаме възможност да направим едно от най-големите открития в България.

Ако това наистина е древният град Скаптопара, това е богатство за цялата държава, каза в сутрешния блок на БТВ министърът на културата Боил Банов по повод находките, открити при изкопни работи за строителството на магистрала Струма.

Няма никаква опция да преминава магистралата оттам и да продължат някакви строителни дейности. Доста време ще мине, докато се направи реална оценка за какво иде реч, тя е взаимосвързана с това, какво ще се прави по-нагоре по трасето, каза Банов.

Разкопките са деликатна работа – това, което върши един човек, не може да бъдат вкарани няколко човека, за да тръгне по-бързо, посочи министърът на културата. Боил Банов уточни, че 1,6 млн. лева са отделени за културни дейности по време на европредседателството.

 

0
0
Други новини
1 Коментар
  1. Археолог каза

    Абе, как си съчинявате само? Гледах интервюто, Банов никъде не каза, че това е Скаптопара!!! Недейте да манипулирате общественото мнение!!!

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!