Бъдещи мениджъри от Гимназията по икономиката в Благоевград практикуваха две седмици във фирми във Великобритания

0

„Клиентът винаги има право“ – в това успяха да се убедят по време на престоя си във Великобритания четиринадесет ученици от XI и XII клас от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“ – Благоевград. Младежите проведоха 14-дневна практика в реална работна среда в град Портсмут, Великобритания по проект .

Стажантите бяха придружавани от Гергана Деренцева – зам.-директор по учебната дейност и от Наташа Манова – старши учител по практическо обучение, които подпомагаха успешното изпълнение на програмата на практиката. Работните места бяха осигурени от партньорската организация „Training Vision“ Ltd.,

Учениците на ПГИ бяха впечатлени от професионалното и коректно отношение на работещите във всички сфери на бизнеса във Великобритания. За всяка реализирана сделка търговецът издава касов бон. Във всеки търговски обект има възможност за картово разплащане, което е удобство за купувачите. В големите супермаркети част от касите са на самообслужване – клиентът сам маркира и заплаща закупените стоки. Всяка закупена стока може да бъде върната в магазина в 14-дневен срок без клиентът да дължи някакво обяснение и без да бъде заставян да избере друг артикул от същия магазин. Хората са спокойни, вежливи и отзивчиви, готови да окажат помощ и съдействие.

Участието в проекта допринесе учениците да разширят професионалните си знания, умения и компетентности за делово общуване в интернационална среда, за водене на делова кореспонденция и организиране на делови срещи.

Културната програма по проекта включваше разглеждане на забележителностите на града-домакин Портстмут и на столицата Лондон.

Придобитите от учениците компетентности бяха сертифицирани и валидирани с официални документи – Европас мобилити, Европас езиков паспорт и сертификат от партньорската организация. Сн. Радио Благоевград.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!