БСП готова да управлява има визия за България!

Искаме оставката на правителството и нови избори

0

БСП е готова с алтернатива „Визия за България“ и тя ще бъде представена на национално съвещание на партията на 21 юли. Това става ясно от изявление на лидера на социалистите Корнелия Нинова по време на днешното заседание на Националния съвет на БСП, цитирано от пресцентъра на партията.
Нинова припомни, че по време на първия си мандат премиерът Борисов  е обещал да вкара в затвора всички престъпници и виновните за кражбите на прехода, но това не се е случило.

От доклада на Световния икономически форум за качеството на инфраструктурата става ясно, че пътищата в България са по-лоши, отколкото в Танзания, Алжир и Мали. В проучването страната ни е поставена на  93-то място по качество на пътищата и тази мисия на Борисов не е изпълнена, споделя Корнелия Нинова, пише хотпоинт.

На закрито заседание НС на БСП обсъжда и докладите за модернизацията на Българската армия и въоръжените сили на страната, който беше одобрен от парламента тази седмица и с подкрепата на Левицата. Депутатите от БСП подкрепят финансирането на военните проекти под условие като при окончателната ратификация в пленарната зала те могат да гласуват и по различен начин.
Националният съвет на БСП подкрепя напълно лидера Корнелия Нинова по въпроса за Истанбулската конвенция. Това заяви депутатът Атанас Зафиров. Крум Зарков от БСП не допусна варианта БСП да бъде изключена от Партията на европейските социалисти, заради сдържаната си позиция относно Истанбулската конвенция.

Заседанията на Националния съвет продължават. На него е била приета и декларация, касаеща пакета за мобилност, засягащ международните преводи и превозвачи и техните условия на труд.

Евродепутатът Петър Курумбашев изрази позиция, че въвеждането на дигиталните тахографи за ТИР-превозвачите трябва да се отложи до 2028 година.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!