Брилянтни идеи за обновяване на душа в банята

0

Душовете са изключително важен елемент на интериора на съвременната баня, тъй като ежедневието ни е немислимо без тях. Същевременно добре обзаведеното и удобно пространство на душ зоната има свойството да успокоява и да действа релаксиращо.

Вероятно всеки човек очаква да вземе освежаващ душ сутрин, за да се разведри, особено през летните месеци.

Ето някои забавни и творчески идеи, които може да се вземат предвид, при обновяването на банята:

  1. Домашен спа център. Отлична идея, която става все по-популярна напоследък, е спа центърът. Комбинирането на джакузи, парна баня или душ с регулируема струя на водата правят банята по-удобна от всякога. Собствениците на съвременни жилища могат да се наслаждават на модерните спа съоражения с иновативни функции години наред.
  2. Осветление за душ. С цел създаване на предразполагаща, топла атмосфера, не може да не се спомене ролята на подхдящото осветление. Правилното осветление прави банята по-привлекателна и по-отпускаща. Може да се промени изгледа на банята чрез поставяне на подходящи светлини на отделни места, за да се зонира пространството и да се обособят отделни кътове. По този начин областта на душа изглежда визуално по-голямо, маркира се функционалната зона и се създава зашеметяващ ефект.
  3. Керамика в живи цветове. Бяло, черно и сиво са стандартните цветове за стените пода, но с тях баните изглеждат студени и негостоприемни. За да се преобрази интериора в банята е добре да се добавят живи цветове като оранжево, червено или жълто в душ зоната. Не е нужно да се променя цветовата тема напълно. Може да се добави само около душа украса в един цвят, който курира добре с декора и в същото време създава уютна атмосфера.
  4. Фокусна стена. В рекламите за интериорен дизайн на бани, често се срещат интелигентно декоририрани фокусни стени, които ги карат да изглеждат зашеметяващо. Можете да оставите една от стените без плочки, да я боядисате или да направите върху нея красиви стенописи. Фокусните стени не са много скъпи, освен ако не включват мозайка със сложен модел или инсталиране на естествени материали като открита зидария, стени от шисти или каменна стена. Но макар и да се използват по-скъпи, естествени материали, те са чудесна инвестиция, ако собствениците планират да живеят в тази къща за дълго. Това ще придаде на банята великолепно усещане.

 

Източник: www.keramo-bg.com

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!