Бойко Борисов идва с важна новина в Благоевград, Скаптопара остава, няма нужда от референдум?

0 6 289

Бойко Борисов пристига днес в Благоевград. Министър-председателят ще направи оглед на участъка от автомагистрала „Струма“, при който до с. Покровник бяха открити останки от древно селище. Очаква се премиерът да посети обекта, днес около 15 часа. Благоевградската общественост скочи в защита на тези разкопки, снощи за пореден път бе организиран протест, на който взеха участие стотици граждани.

Сред жителите се носи мълва, че премиерът идва лично да си каже тежката дума за древния град Скаптопара. Остава днес, идвайки на място да съобщи какво е решението и по какъв начин магистралата ще заобиколи древния град, колко ще се забави строителството, все въпроси, които вълнуват благоевградчани.

В зависимост от това решението за местните разкопки и, ако те бъдат запазени, може би няма да има нужда от референдум.
В момента е сформирана експертна група в Министерството на културата, която предстои да вземе решение по казуса, а Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще се съобрази с мнението на археолозите, като ще бъдат предприети посочените от тях мерки и ще се осигури финансиране – дали за консервация на находките, преместване на трасето или друго решение.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!