Благоевград част от туристически „възли“ между България и Македония

0 1 269
0
0

Сдружение Пирински туристически форум – Благоевград, в партньорство с Екологично сдружение Планетум от македонския град Струмица, избра пилотните минидестинации или т.нар. туристически „възли“ от мрежата за устойчив туризъм „Трансграничен център за забавления“.

От Благоевградска област това са „възлите“ Благоевград, Банско, Гоце Делчев, Петрич и Струма, а от Югоизточен планов район (Македония) – „възлите“ Струмица, Ново село, Дойран, Гевгелия и Радовиш.

Представители на 10-те „възела“ се събраха в град Струмица, Македония, на първа работна среща на мрежата на 25 и 26 ноември 2017 г., посочва инфотуризъм.  Беше обсъдена концепцията на Трансграничния център за забавления, функционирането на мрежата от туристически „възли“ и създаването на новите атрактивни туристически услуги, които ще се предлагат на специализиран интернет портал.

В мрежата са включени туристически водачи и аниматори, собственици на обекти за настаняване и хранене, читалища, музейни работници, представители на НПО, свързани с туризма и други местни ентусиасти.
Срещите за разработване на новите туристически услуги започват през януари 2018 г. и ще продължат до май същата година. След това предстои създаване на интернет портала и провеждане на маркетингова компания за новото туристическо предлагане.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!