Благоевградчанка твори чудеса от парцали и стари конци

0 2 118

Авторски и красиви дрехи от стари и непотребни парчета плат и конци прави млада дизайнерка от Благоевград .Чрез рециклиране на никому ненужните отпадъчни материали, Надежда Червенкова не само украсява своите колекции, но и се грижи за опазването на околната среда, тъй като обработката на полиестерните материали замърсяват природата.

От няколко години, Надежда Червенкова се занимава с изработването на дрехи и аксесоари. В процеса на работа установява, че й остават много остатъчни материали като полиестерни конци и различни материи. За да не ги изхвърля в контейнера, тя решава да ги използва отново в работата си като ги рециклира.

„Те реално не стават за производство на облекло, защото са стари. Те нямат нужната здравина. Често и от производства изкупувам стари конци, за да мога да се подсигуря, че няма да попаднат по някакъв начин в природата. Или да бъдат изгорени, защото това е много вредно. Така в следствие на разстройване на дадени машини, конците успяват да станат от боклук в много красива декорация.”,коментира Надежда Червенкова

Признава, че ѝ е отнело доста време, за да се научи как да внедри остатъчните материали в своите модели. Десетки опити, които я научили как да цени труда си, но и да влага още повече душа в изработката на дрехите, предава бнт2.

„Дрехите стават уникални не само заради визията си, но и заради енергията, която носят. Тъй като това е дреха, която е заредена с много иновация, с много мисъл, с много надежда да се получи много добър продукт. Това е дреха с енергия. Освен че е уникална, подпомага идентичността на човека, които я носи.”, споделя още талантливата дизайнерка.

Дрехите, които прави Надежда са ръчна изработка. Тя използва български мотиви, изработени чрез ръчна бродерия. Тя предлага цялостна визия на своите клиенти като включва чанти и аксесоари, също направени на ръка от нея и нейната колежка.

Благоевградчанката също си има и собствен канал, където споделя и показва как да си направим готини и свежи дрехи от парцали и стари дрехи.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!