Благоевградчани започват подписка „Не на войната на пътищата и не на жертвите на пешеходни пътеки“

0 913

Жители на Благоевград започват подписка „Не на войната на пътищата и не на жертвите на пешеходни пътеки“. Това обяви организаторът на подписката пред камерата бтв.
Подписката е инициирана след инцидента на пешеходна пътека в Благоевград, където камион прегази и уби на място 19-годишната студентка в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Фатиме Колашева. Идеята е да се намалят произшествията и жертвите по пътищата.

„Кръстовището на смъртта“, където бе отнет човешки живот, се намира между улиците „Славянска“ и „Дойран“, близо до студентски общежития.
След трагичния инцидент по разпореждане на кмета на Благоевград Атанас Камбитов бяха взети допълнителни мерки за обезопасяване на движението по улица „Славянска“.

Статистиката сочи, че 157 пешеходци са загубили живота си у нас през 2017 г. Броят на жертвите бележи ръст спрямо предишната година, когато е бил 118.

Общо 1801 души са били блъснати миналата година.Същевременно ударените пешеходци в София намаляват на годишна база – през 2017 г. те са общо 419 на фона на 439 за предишната година.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!