Благоевградчани гневни: Продължаваме да страдаме! Камбитов и сие харчат огромни суми от общинските пари…

Справка сочи, че близки до Камбитов получават огромни суми, а селските кметове отрязани от ДМС…

7

На фона на мизерията в Благоевград  кметът Камбитов и компания харчат огромни суми от общинските пари, смятат много благоевградчани и не престават да изразяват възмущението си както по между си, така и в социалната мрежа.

 Освен това с правителствено решение от вчера кметове и заместници  ще получават и министерски заплати от 4600 лв. Но преди  това решение в Благоевград вече се получават такива заплати нещо повече надхвърлят сумата от 4600 лева. Заместник кметовете на Община Благоевград -Зорница Кралева, Иво Николов , Христина Шопова с ДМС-та получавани на всяко тримесечие стигат до 6000 лева. Наскоро в града се заговори, че е един от заместниците  на Атанас Камбитов размахвал сред свои познати фиш от заплата на стойност 8000 лева. Сравнявайки тези заплати със заплатите на селските кметове в община Благоевград разликата е огромна. Управниците на благоевградските села нещо повече дори са ощетени и от ДМС-та. Преди време отпуснаха пари, които отидоха за  ОФК Пирин сума  от порядъка на 200 хил. лева, която се отрази точно върху  добавките на селските кметове, защото парите се взеха от ДМС-та. Както се изразяват благоевградчани пари на вятъра!

Само един двама приближени до Камбитов  кметове  получават  прилично възнаграждение.  Селата в благоевградско не получиха нищо от  гръмките предизборни обещания на Камбитов. Публична тайна е, че  работата на селските кметове е най-тежка, тъй като почти не получават никакво финансиране. Дори за елементарен химикал и тефтер, нужни за работата им трябва да водят битка. Сами се борят да получат средства от  Национални фондове, които нямат нищо общо с общината.Много от тях правят неща за селото, за което отговорят и със собствени средства,    защото виждаме до къде стигна отборът, а за селата няма пари.

Ситуация е  забравени от Бога!

Освен, че кмет и заместници в Благоевград са с финансови облаги, не падат по долу и  служители на общинска администрация, които ползват различни привилегии, шушукат благоевградчани.

Чрез създадената фирма „Благоевград фест” ЕООД , чиято първа обществена поръчка бе за сумата от 349 525.08 лв. и се отнасяше за „Организиране на пътувания в страната и чужбина, осигуряване на самолетни билети за нуждите на Общинска администрация Благоевград, хотелски резервации/ настанявания, организиране на мероприятия за нуждите на Община Благоевград“, служителите и зам-кметовете постоянно ходят на безплатни екскурзии, маркирани под формата на командировки, коментират запознати.

Вчера  правителството взе следното решение:Размерът на основната месечна заплата на кметовете и заместник-кметовете на общини и райони, на кметовете на кметства и на кметските наместници ще се определят от общинския съвет. Максималният размер на заплата на тези чиновници не може да надхвърля основната месечна заплата на министър, която в момента е 4600 лв. Минималният праг, който съществува в момента, се премахва.

Решението зависи от общинарите, общината има финансова самостоятелност на местната власт и всеки общински съвет сам ще реши дали има възможност да даде високи заплати на ръководните кадри.Заплатите на кметовете на общини с над 100 000 души сега са в границите между 1000 и 2700 лв., на тези с между 50 000 и 100 000 души – от 800 лв. до 2600 лв., а тези с население от 10 000 до 50 000 души от 730 лв. до 2400 лв. и т.н.

И централното  и местното  решение пак е на гърба на селските кметове: Най-ниски са заплатите на кметовете на селата, чийто размер също зависи от броя на населението и се движи от 510 лв. до 1650 лв. Заплатите на кметските наместници, които се назначават от общинския съвет, а не се избират, са между 510 лв. и 700 лв. в момента. Такива възнаграждения взимат около 800 кмета, Заради ниските заплати някои селски кметове напускат и отиват на работа в чужбина.

Очаквайте скоро огромни разкрития:  Как се ръководи Благоевград, как управлява Атанас Камбитов институцията, като община или като частна фирма. Кои са назначените близки до Христина  Шопова, Антония Методиева и  Радослав Тасков и какви хонорари получават…

0
0
Други новини
7 Коментара
 1. Даниел каза

  Платена статия

  0

  0
  1. Milka каза

   Platena, mai ne vi iznasq

   0

   0
 2. аз каза

  В този сайт други няма.Все пак е на …

  0

  0
 3. общински тролове каза

  до даниел писателя: Платени сте вие

  0

  0
 4. Светла каза

  НЯМА ПО-АРОГАНТНА И АЛЧНА ЖЕНА ОТ ШОПОВА! ВСИЧКИ ЗНАЕМ,КАКВА Е!ВСИЧКИ ЗНАЕМ,ЧЕ Е ОБГРАДЕНА СЪС СВОЙ ХОРА ТА ДА ЛЪЖЕ И ДА ДЪРПА КМЕТА ,КЪМ ПРОПАСТТА!!! ГЛУПАКА Е ТОЙ!

  0

  0
 5. общинар каза

  Че,Антония Методиева,КАКВА е? Същия боклук, като Шопова! И двете спят с Камбитов и ще си извадят очите,цялата община го знаем! Кучки!

  0

  0
 6. Жерар каза

  Всички знаем,че любимото любовно гнездо на Камбитов и Шопова,Тасков и Методиева е Франция!

  0

  0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!