Благоевградчанин изригна: В КАТ Благоевград ни смятат за глупаци!

1

Благоевградчанинът  Венцислав Стефанов  реши да регистрира  новата си кола  и остана учуден от  високите цени на таксите в  КАТ.Според твърденията му най-скъпият банков трансфер е в КАТ-Благоевград.

Според закона за регистрация на МПС в България всеки заявил, че иска да получи регистрационни табели на вид превозно средство е длъжен да заплати сумата от 32,74 лева. В цената се включва 9 лв. – свидетелство за регистрация чл. 26, т.1, 2 лв. – чл. 26, т. 4 /заявление за регистрация/,  4 лв. – чл. 27, т. 2 /монтаж на рег. табела/ , 6 лв. – чл. 25, ал. 1 /техн. изправност/, 11,74 лв. – регистрационни номера.

Само че ако искате да платите с карта на пост терминал сумата е точно толкова, но ако е на каса в кеш сумата скача на 49.74 лева. Разлика скача на 17 лева.

„Банковите трансфери в  страната  вървят  от 1 до 3 лева, но 17 лева е направо ненормална цена. Разбираме, че искат да стимулират плащането с карти, било то дебитни или кредитни, но това е прекалено. Питах какво се случва защо е тази сума в разбивката на отделните услуги се слага банков трансфер и сумата става толкова. Било законово, май този закон е направен от неграмотници. Той е срещу хората в ущърб с обществото ни. От тези криворазбрани разбивки живеем от и на кредит. За мен отговора е смятат ни за глупаци, но СТИГА не трябва да търпим, искаме си държавата, искаме си спокойствието!“,изригна благоевградчанинът.

„Това се случва  на гише в КАТ Благоевград, най- скъпият банков трансфер е не повече от 5лв. Тук разликата е 17лв. Няма такава държава“!,добави още Венцислав.

 

0
0
Други новини
1 Коментар
  1. Прав е! каза

    KOЙ десетилетия държи мижав банков клон в КАТ? За 52 лева такси платих 32 лева комисион за банка

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!