Битката продължава: „Музикаутор“ не отстъпва, ще обжалва решението в полза на Община Благоевград пред Апелативен съд София!

1

„Музикаутор“ ще обжалва решението на Окръжен съд Благоевград в полза на Община Благоевград за организацията и плащането на авторски права относно фестивала „Франкофоли“ пред Апелативен съд София.

Заради неуредени авторски права между организаторите на фестивала „Франкофоли“ и компанията „Музикаутор“ се стигна до съдебно дело. От „Музикаутор“ твърдят, че Община Благоевград  се представя като организатор навсякъде. Тя има интерес да се представя, дотолкова, доколкото отпуска огромна сума за организиране на фестивала. Макар че реално общината се рекламира да е организатор, твърди , че не е имала само косвена връзка с фестивала.

Община Благоевград е подписала договор през 2015 година с „Музикаутор“ и не е превала  нито лев по силата на този договор. „Музикаутор“ заведе  дело срещу Община Благоевград със съдебен иск за 32 хил.лева. Първото дело се разгледа в Окръжен съд – Благоевград преди няколко дни. Съдът отхвърли иска на „Музикаутор“ към Община Благоевград за заплащане на възнаграждение за авторски права за произведения, включени в репертоара на организацията по време на фестивала „Франкофоли“.

Съдът прие, че по силата на сключен договор между Община Благоевград и френското дружество „Франкофоли“, организацията и провеждането на музикалния фестивал е поета от френското дружество.

Делото приключи в полза на Община Благоевград, след като бе отчетен фактът, че дружеството „Франкофоли“, а не Община Благоевград, се явява организатор на процесния музикален фестивал.

ИА Региона   се свърза с „Музикаутор“ и оттам  ни изпратиха отговор, с позицията на компанията по темата:

Разбрахме от медиите за решението на съда. След като се запознаем подробно, ще обжалваме пред Апелативен съд – София. Вярваме, че истината ще излезе наяве.На практика сагата с авторските права на фестивала „Франкофоли“ продължава. Очаква се в най-скоро време обжалването да е в Апелативен съд София.

 

0
0
Други новини
1 Коментар
  1. Румен каза

    Музикаутор са мошеници исамо скубят пари. Докога ще ги търпим?

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!