Биляна Благоева:  Община Благоевград, отказа да даде по-голямо  помещение на болните от множествена склероза…

0

Община Благоевград отказва да даде по-голямо  помещение да го ползват болните граждани от множествена склероза, това съобщи за ИА Региона Биляна Благоева председател на Сдружение „МС Общество България“ , което се грижи за правата на хората с тази болест.

Помещението се намира се на  ул. Христо Смирненски № 5 ,ет.1  в момента  там е  Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи към Община Благоевград, но не се използва ефективно.

Пред репортер на ИА Региона Б. Благоева каза:

„За да е  ясно уточнявам, нашето сдружение ползва съседно на тях помещение дели ни едно малко коридорче. Искаме да ни дадат съседна стая, защото ползват цялото голямо помещение.За голямото помещение, което искаме имаме виждане, че в залата има два фитнес уреда, които са за големи хора, това са професионални фитнес уреди, на които дечицата не могат да тренират, буквално са им тежки. Те са направили една зала за трениране, но когато и да съм отишла там няма никого и не тренират деца.  Това помещение на нас ще ни върши работа, защото при нас идват много хора. И основателно го искаме, защото то е не използваемо. Дори и да не ни го дадат ние предложихме  на общината резервен вариант да го използваме на график хем и те да използват, хем и ние. Аз предложих дори да го обзаведем това помещение, ще доставим много по-полезни уреди за гимнастика за децата. А те не разрешават, нито един от вариантите“.

От сдружението излязоха с подписка, с която изразяват несъгласието си от решението на Община Благоевград. Според тях в момента това помещение  е дадено на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи към Община Благоевград, но не се използва по предназначение. Ето защо тези граждани искат и молят Община Благоевград да не ги обрича на гибел.

Ето текста на подписката:

Ние, долуподписаните български граждани, заявяваме своето категорично несъгласие с отговора на писмо от Община Благоевград, с което тя ни отказва да ни предостави необходимо  за нуждите ни помещение, намиращо се на  ул. Христо Смирненски № 5 ,ет.1, с настоящ ползвател Център за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи към Община Благоевград. С тази подписка искаме да бъде преразгледано взетото решение и настояваме да бъдат предприети мерки по предоставяне на исканото от нас  помещение, с цел развитие на Сдружение „МС Общество България“. Сдружението е на мнение, че е право в исканията си, тъй като помещението, което иска да приобщи за дейността си, не се използва функционално от сегашния си ползвател. В противен случай Сдружение  „МС Общество България“ не би си позволило да иска това от Общината и да желае по някакъв некоректен начин да ощетява децата, посещаващи центъра. Ние, долуподписаните български граждани, искаме и молим  Община Благоевград да не обрича на гибел  Центъра за психосоциална и физикална рехабилитация  на лица с множествена склероза, тъй като той обслужва около 60 човека за момента, и склони да улесни дейността на сдружението, като предостави нужния терен за неговото нормално функциониране, според изискванията на отговорните институции.

Биляна Благоева чрез ИА Региона призовава и местните парламентаристи да подпишат подписката, тъй като тя ще бъде внесена за разглеждане в  общински съвет.

 

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!