Бизнес начинание: Тотомилионерът Н.Динков-Нинджата изгражда МВЕЦ на Градевска река

0 2 426

Благоевградският тото милионер за 2015 година Николай Динков-Нинджата, който е зет на кмета на Симитли Апостол Апостолов, започва строителство на МВЕЦ на Градевска река. Още когато удари джакпота от 7 095 423 лв. преди две години и половина, 34-годишният тогава кметски зет се похвали, че ще инвестира парите от тотото в малка електроцентрала.

Улисан да се разхожда по екзотични дестинации, Нинджата обаче пропусна почти целия срок на действие на разрешителното му за водоземване от повърхностните води на река Градевска, издадено му от Басейнова дирекция „Заподнобеломорски район“, и се сети да форсира бизнес намерението си шест месеца преди до изгуби правното си действие, което изтича на 7 юни 2018 година, пише струма бг.

През декември 2017 година само два дни преди Бъдни вечер, младият милионер задейства институциите и вкара ударно инвестиционното си намерение да построи МВЕЦ „Градево“ , макар и по-малък отколкото бе планирал през 2013 година отколкото бе планирал 5 дни по-късно на 29 декември, РИОСВ издава решение, ме за инвестиционното намерение не е необходимо да се прави оценка на околната среда. Бързането се налага, тъй като се оказва, че предишният отказ на РИОСВ за ОВС е си изтекъл срок. сн.БТВ.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!