Бивш шеф на ДАНС за Светлозар Лазаров: И фелдмаршал да станеш, ти си си за прокуратурата

0

Ексклузивно изказване на Ангел Риджаков за Светлозар Лазаров.

През 2006 г. Светлозар Лазаров се опита с документи с невярно съдържание да вземе единственото останало тристайно ведомствено жилище от МВР. Представи фалшив договор за наем без разписки за плащане. Отделно от това беше укрил от комисията много важен факт, а той е, че жена му, която е дъщеря на Камен Пенков, притежава 50 процента от едно жилище, закупено от МВР и 50 процента от друго. Това разкри пред Фрог нюз бившият директор на правната дирекция в ДАНС Ангел Риджаков.
В деня, в който направиха Светлозар Лазаров главен секретар на МВР и си навири главата, мина покрай кабинета ми. Нямаше как да не мине , защото кабинетът ми беше преди неговия на петия етаж в ДАНС. Погледнах го и му казах: И фелдмаршал да станеш, ти си си за прокуратурата. Той наведе главата и ме отмина.
След това Писанчев, като ме уволняваше ми рече: „Говориш срещу ръководството на МВР“. Да, говоря. Васил Маринов, който беше в ДАНС, а след това стана зам.-министър на МВР по времето на Йовчев, съм го хванал, че неправомерно е взел 12 000 евро. Това се знае и от Маринела Белева-сега главен секретар на ДАТО. Заедно с нея и с бившия шеф на ДАНС Константин Казаков се опитахме да дадем Васил Маринов на прокуратурата.

Много добре познавам Светлозар Лазаров. Не само аз, но и много хора имат негативно мнение към него не само като професионалист, но и като човек. Спомням си ,че дойде в НСС с връзките на неговия тъст Камен Пенков. Затова му викахме „Снахата“. Лазаров стана „голям“ единствено с протекциите на модела КОЙ, на Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев. По принцип моделът КОЙ намира безгръбначни кариеристи, които с протекции просперират.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!