Бивш футболист на Пирин изгражда спортен комплекс в Гоце Делчев

0 1 285
0
0

Бивш футболист на  Пирин Благоевград ще изгради спортен комплекс в Гоце Делчев. Утвърдена е площадка за проектиране на обект „Спортни терени – игрища за футбол, тенис, баскетбол, съблекални, обслужващи помещения и санитарни възли“ в землището на град Гоце Делчев. Решението е на Областна служба по земеделие-Благоевград, пише кота спорт. Инвестиционното предложение е на местния футболист Любомир Витанов. Той е бивш футболист на Пирин Благоевград, Миньор Перник и Локомотив Пловдив, играл е и в Малта. В момента носи екипа на третодивизионния Банско.

Базата ще бъде разположена върху 5478 квадратни метра земеделска земя от пета категория, неполивна, собственост на инвеститора. Парцелът се намира в местността Текето.

Целта е да се построи модерен спортен комплекс. Възможностите за финансиране са две – с европейски или собствени средства, уточни преди време инвеститорът. С построяването на базата ще има още една възможност за децата и младежите от общината да спортуват. От община Гоце Делчев увериха, че подкрепят всяка подобна инициатива, която е свързана с подрастващите и с развитието на спорта. „Няма по-хубаво нещо от това младите хора да спортуват, защото спортът е преди всичко здраве. Спортът е и дисциплина, и каляване на характера”, увери кметът на общината – Владимир Москов.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!