Бивш полицай от Благоевград нае софийски адвокат да атакува заповед за уволнение!

0

Бившият благоевградски полицай Петър Китанов обжалва заповед за уволнение. Делото е насрочено за разглеждане в Административен съд- Благоевград., като със случая се е заел софийския адвокат Емануил Йорданов, който беше вътрешен министър в правителството на Иван Костов.
Полицейски инспектор Петър Китанов бе арестуван на 15 декември 2017 година в кабинета на началника на 2-ро РУП – Благоевград от спецченгета на „Вътрешна сигурност “.

Той бе обвивен за документно престъпление и лично укривателство в резултата на събрани доказателства, включително и чрез използване на специални разузнавателни средства. Първото обвинение му бе повдигнато за това, че в докладна записка до НАП посочил, че издирвана за ревизия управителка на фирма е в Гърция, а всъщност 27-годишната бизнесдама Мария Костуркова била в Благоевград, пише струма бг. Второто обвинение е за полицейски чадър за това, че осуетил наказателно преследване срещу благоевградчанина Атанас Георгиев, по прякор Прасето, за унищожаване на чуждо имущество, причиняване на телесна повреда и закана за убийство след екшън в заведение „Бохемите“ в кв. „Струмско“.

Петър Китанов изкара четири месеца в следствения арест, след което бе пуснат под домашен арест от съда на две основания – здравословни проблеми и бездействие от страна на разследващите. След два месец за мярк7ата му бе променена в парична гаранция от 5000 лева. Паралелно с досъдебното производство спрямо него започна дисциплинарно в благоевградската полиция и в крайна сметка бе уволнен със заповед на директора на ОД на МВР – Благоевград ст.комисар Николай Хаджиев заради нарушаване на Етичния кодекс на служителите на МВР.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!