Бездомни кучета стреснаха жители на „Струмско“, хората се шегуват: “ Дали да не ги осиновим!?“

2 2 426
0
0

Глутница бездомни кучета всяха страх в жители на квартал „ Стумско“ в Благоевград.На път за работа хората бяха посрещнати от четириногите.
Животните се бяха събрали около контейнерите за отпадъци, в близост до 6-то СОУ „Иван Вазов“. Бдителни граждани веднага качиха снимки в социалната мрежа с коментари, ето част от тях:
„Излизам за работа и пред блока глутница кучета. Чудя се, аз сега, на кого да се оплача. Общината имат едни гласувани 150 000 лева за тези бездомни кучета!?“ По-късно гражданката шеговито допълва:“ Дали пък, да не си осиновя“!
Междувременно кампания „Не купувай, осинови“ стартира в края на януари в Благоевград. Инициативата има за цел да осигури дом на бездомни кучета.

Периодично четириногите ще бъдат събирани в изложение, по време на което всеки желаещ ще може да разгледа и да избере своя бъдещ домашен любимец.

Кучетата ще бъдат подготвяни предварително за изложенията, като животните ще бъдат изкъпани и обезпаразитени. Началото на кампанията беше поставено на 27 януари. В момента за кучетата се грижат доброволци.

Идеята е впоследствие да бъдат изведени и кучетата от приюта в с. Мощанец. Голяма част от бездомните животни са били домашни любимци, после изгубени, някои изхвърлени на улицата или изоставени в приюта.

Други новини
2 Коментара
 1. Струмско каза

  0

  0

  Това да не го е подал съветника от Струмско пред неговия панелен блок е.Изобщо не пречат кучетата ,те в момента са в период на размножаване.Да си вземе все от Струмско ,да им пазят дворовете.

 2. Четириног каза

  0

  0

  „Началото на кампанията ще бъде поставено на 27 януари…..“ – цитирам ви, днес е 12 ФЕВРУАРИ! Хайде да си пишем новините качествено или пишете за следващата година. Как пишете за нещо, което е минало в бъдеще време, интересно виждане имате във вашата медия?!?

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!